Zonnige perioden en geleidelijk warmer

14-06-2022 BALK – Het is vrij zonnig en droog. Aan de westkust en in het noordwesten kan de zon een tijd verdwijnen door wolkenvelden van zee. Vanmiddag zijn er zonnige perioden en vooral in het noorden ook stapelwolken. Het wordt 18 tot 23 graden. Komende dagen verlopen zonnig en vrijdag wordt het 23 tot 30 graden. Het weekend begint warm. Er ontstaan buien en daarna daalt de temperatuur naar 17 tot 22 graden.

Vanochtend is het in de zuidelijke helft van het land stralend weer. In het noorden is er een mix van zon en sluierwolken. In het noordwesten en aan de westkust kan de zon een tijdje verdwijnen door wolkenvelden van zee.

Vanmiddag zijn er zonnige perioden en vooral in de noordelijke helft ook stapelwolken. In het noordwesten kan de middag grijs beginnen, maar daarna zal de zon doorbreken. Het blijft droog en de temperatuur stijgt naar 18 graden op de Wadden tot 23 graden in het zuidoosten van het land. Daarbij staat weinig wind.

Vanavond schijnt nog een tijd de zon en trekken over het noorden nog enkele stapelwolken. Er volgt een vrij heldere nacht waarin de temperatuur naar 9 tot 12 graden daalt.

Morgen wordt een stralende dag en de temperatuur gaat wat omhoog. Het wordt op grote schaal 23 tot 25 graden en zuidoosten wordt het 26 of 27 graden. Helemaal in het noorden is het iets minder warm met 19 graden aan zee en 22 graden wat verder landinwaarts. Dit komt door een zwakke tot matige noordoostenwind.

Donderdag blijft het vrij zonnig en warm met 20 tot 27 graden. De noordoostenwind trekt iets aan, maar blijft nog wel matig van kracht. Vooral over het noorden trekt ook wat sluierbewolking.

Vrijdag staat ons een zomers warme dag te wachten. In grote delen van het land wordt het 25 tot 28 graden en in het zuiden en zuidoosten wordt het 29 à 30 graden. In het Waddengebied is het 23 tot 25 graden. Er staat een overwegend matige zuidenwind.

Zaterdag wordt het in het oosten en zuidoosten met 29 tot plaatselijk 31 graden nog wat warmer. In het midden van het land is het een graad of 27. In het noorden en westen wordt het door een zuidwestenwind 22 tot 26 graden. Er zijn zonnige perioden, maar ook wolkenvelden. In de loop van de middag neemt vanuit het westen de kans op enkele regen- en onweersbuien toe. In de avond en de nacht naar zondag moeten we rekening houden met enkele (onweers)buien. Wel trekken de meeste buien langzaam oostwaarts en wordt het vanuit het westen overwegend droog.

Zondag is de zomerse warme voorbij. Het wordt 17 graden op de Wadden, 19 à 20 graden in het midden van het land tot maximaal 22 graden in het zuidoosten. Dat is fris vergeleken met zaterdag, ook omdat er een matige tot vrij krachtige noordwestenwind opsteekt. Voor de tijd van het jaar zijn dit wel hele normale waarden. Het weerbeeld is wisselend met zonnige perioden, wolkenvelden en enkele buien.

Geef een reactie