Coronaplan voorziet in op openhouden scholen

13-06-2022 BAL:K – Bij een nieuwe opleving van Corona moeten de scholen en kinderopvang zolang mogelijk open blijven. Dat is in een brief aan de 2e kamer verzonden door minister Ernst Kuipers. Sluiten is niet eerder aan de orden dan wanneer personeel, scholieren of studenten direct gevaar lopen.

Het is niet bekend of er nog iets met het coronatoegansbewijs gaat gebeuren. Een beperking van van de openingstijden zijn minder werkbaar. Met ruimere openingstijden bij een corona uitbraak zou de drukte beter over de dag verspreid kunnen worden. Winkels preventief sluiten zou een averechtse werking kunnen opleveren.

Wel word er ingezet op het testen en vaccineren door de GGD. Dat begint bij 300.000 en wordt later opgeschroeft naar 500.000 prikken per week. Na zes weken moeten er 1,5 miljoen vaccinaties per week kunnen worden gezet. Een grootschalige opschaling zou alleen nodig zijn als een virusvariant de druk op ziekenhuizen en zorg oploopt. De verwachting is wel dat er in de nabije toekomst weer te maken krijgen met een opleving van het virus.

Geef een reactie