Vrij zonnig en droog, morgen warm

03-05-2023 BALK – In het midden en zuiden is het zonnig en wordt het 15 tot 17 graden. In het noorden is het regionaal bewolkt en breekt later de zon door. Aan de noordkust is het een graad of 11. Morgen is het warm met zon en sluierwolken. Het wordt 16 tot 23 graden en het blijft lange tijd droog. Vrijdag is het iets minder warm en kunnen (stevige) onweersbuien ontstaan. De dagen daarna verlopen wisselvallig met af en toe zon, maar ook regelmatig buien.

Vanochtend midden en zuiden veel zon
Op veel plaatsen is het stralend weer. Alleen in de noordoostelijke provincies, rond het IJsselmeer en een groot deel van Noord-Holland komen wolkenvelden voor en is het een tijd grijs. De bewolking is niet dik en geleidelijk weet de zon op steeds meer plaatsen door te breken.

Vanmiddag zon en stapelwolken
Het is vrij zonnig in het zuiden en in het noorden wisselen zon en stapelwolken elkaar af. Aan de noordkust wordt het bij een matige noordoostenwind een graad of 11. Wat verder landinwaarts is het 12 tot 14 graden. In het midden van het land wordt het 15 graden en in het zuiden wordt het 16, lokaal 17 graden. Daar is de wind oostelijk.

Vanavond heldere perioden
Op veel plaatsen kunnen we nog een paar uur van de zon genieten. Komende nacht neemt de hoge bewolking toe en daalt de temperatuur naar 3 graden in het noordoosten tot 8 graden in Zeeland.

Morgen warme dag
Er zijn flinke zonnige perioden, maar er trekt ook hoge bewolking over het land en daardoor is de lucht niet mooi blauw. Af en toe is de bewolking wat dikker en is de zon minder fel. In het midden en zuiden wordt het een warme dag met 20 tot 22 graden. In het zuiden kan het plaatselijk ruim 23 graden worden. In het noorden is het 16 tot 19 graden. Er staat een matige oostenwind.

In de avond blijft het nog een tijd zacht. Halverwege de avond is het nog 16 tot 18 graden, alleen in het noorden is het met 12 tot 14 graden wat koeler. Het is droog met geleidelijk meer bewolking. In het zuidwesten is later in de avond kans op een bui. In de nacht naar vrijdag neemt in het hele land de kans op enkele buien toe. Daarbij kan een klap onweer voorkomen. De temperatuur daalt naar 10 tot 12 graden.

Vrijdag vrij warm, kans op stevige buien
In de ochtend zijn er wolkenvelden en enkele zonnige perioden. Lokaal komen enkele buien voor, soms met een klap onweer. In de middag ontstaan verspreid over het land regen- en onweersbuien. Daarbij is kans op een pittige bui met veel regen in korte tijd. Het raakt dan op steeds meer plaatsen bewolkt. Het wordt 16 of 17 graden aan de kust tot 20 graden in het zuidoosten van het land. Daarbij staat een matige zuidwestenwind.

Zaterdag minder buien
Er kunnen een paar lokale buien ontstaan, maar op veel plaatsen is het langere tijd droog met een afwisseling van zon en wolken. De wind draait naar het zuiden tot zuidoosten en is matig van kracht. In het binnenland wordt het een warme dag met 20 of 21 graden. Aan de kust is het 18 of 19 graden.

Zondag opnieuw buien
Er zijn veel wolkenvelden en zo nu en dan schijnt even de zon. Er trekken buien over het land en daarbij kan onweer voorkomen. Ondanks het wisselvallige weer is het zacht met 17 graden in het noordwesten tot 20 graden in het zuidoosten.

Daarna regelmatig buien
Na het weekend kunnen dagelijks buien ontstaan. Tijdens droge perioden schijnt af en toe de zon en er staat een matige wind uit het zuidwesten tot westen. Maandag kan het regionaal nog 20 graden worden, maar de dagen daarna daalt de middagtemperatuur naar 15 tot 18 graden.

Geef een reactie