Vandaag zacht en droog met kans op een bui

20-10-2022 BALK – Vanochtend start op veel plaatsen droog, maar vanuit het zuiden trekken al snel enkele buien over vooral het zuiden en oosten van het land. Hierbij is kans op onweer. Bij een zwakke tot matige zuidenwind ligt de temperatuur rond 15 graden.

Vanmiddag is vooral in het oosten en noorden kans op een enkele bui. Verder is het wisselend bewolkt met een matige zuidenwind en vanuit het zuiden geleidelijk meer ruimte voor de zon. De maximumtemperatuur varieert van 17 graden in het uiterste noorden tot lokaal 21 graden in de zuidelijk provincies en daarmee is het zeer zacht voor eind oktober. Maxima van 13 of 14 graden zijn gebruikelijk in deze tijd van het jaar.

Vanavond en in de nacht naar zaterdag zijn er opklaringen en blijft het op de meeste plaatsen droog. Het is een zachte oktobernacht met minima rond 13 graden. Het wordt opnieuw nevelig met lokaal kans op mist.

Zaterdag op veel plaatsen droog
Zaterdag is kans op een enkele bui, vooral in het noorden en westen van het land. Op veel plaatsen wordt het echter een droge dag met een mix van wolken en zon. Er waait een matige, aan zee soms vrij krachtige, zuidwestenwind en het wordt 17 graden in Groningen tot 19 graden in Breda en Maastricht.

Zondag Zuid-Nederland 20 of 21 graden
Zondag komt de temperatuur mogelijk nog iets hoger uit met in Zuid-Nederland 20 of 21 graden. Het weerbeeld bestaat uit veel wolken, af en toe zon en vooral later op de dag enkele buien. De wind is matig en waait uit het zuiden of zuidoosten.

Volgende week aanhoudend zeer zacht
Na het weekend blijft het bijzonder zacht voor de tijd van het jaar met maxima veelal tussen 17 en 20 graden en in Zuid-Nederland zelfs soms iets boven de 20 graden. De wind blijft voorlopig uit zuidelijke richtingen waaien en het weerbeeld is licht wisselvallig met dagelijks ruimte voor de zon, maar ook kans op een paar buien.

Geef een reactie