Gemeenten hoeven energie contract niet direct te verbreken

21-10-2022 BALK – Gemeenten die energie geleverd krijgen door voormalig dochter bedrijf SEFE krijgen meer tijd om over te stappen. Indien gemeenten inmiddels wel zijn overgestapt krijgen ze hiervoor compensatie. Eerder ontstond er ophef over de verplichte contractbreuk die bij gemeenten boven het hoofd hing. Daarbij staan namelijk clausule’s in de contracten die bij breuk financieel erg hoog op kunnen lopen.

Nu heeft minister Jetten nogmaals uitstel gegeven. Eerder was het de bedoeling dat gemeenten hun gas per einde van het jaar elders zouden moeten inkopen. In een nieuwe brief die gister is verstuurd aan het kanbinet geeft hij aan dat de deadline wordt verschoven “naar in ieder geval eind maart 2023”. Dit kan betekenen dat er dan opnieuw gekeken wordt naar de dan lopende contracten en de mogelijke verlenging van uitstel.

Gemeenten waren boos, omdat ze vanwege de energieprijzen meer moeten betalen dan als ze deden. Om ze tegemoet te komen, komt er compensatie voor de periode van 10 oktober tot eind dit jaar. Mogelijk komt er ook voor de maanden na de jaarwisseling een tegemoetkoming.

Geef een reactie