Vandaag flink zonnige perioden

03-12-2022 BALK – Vanochtend is het droog en schijnt op veel plaatsen de zon. De oosten- tot noordoostenwind is meest matig en het is koud met de hele ochtend een temperatuur iets boven nul. Door de wind voelt het echter aan alsof het enkele graden vriest.

Vanmiddag zijn er zonnige perioden, afgewisseld door enkele wolkenvelden. Het is op veruit de meeste plaatsen droog, maar in het Waddengebied stijgt later op de middag de kans op een lichte regenbui. De noordoostenwind is meest matig, aan zee af en toe (vrij) krachtig en het wordt maximaal 2-3 graden boven nul. Het is heerlijk weer voor een wandeling, maar kleed je goed aan. Voor het gevoel is het ook tijdens de middaguren waterkoud.

Vanavond valt in het noordwesten lokaal een bui. In de nacht naar zondag is het droog met een afwisseling van wolken en brede opklaringen. De temperatuur daalt nagenoeg overal tot onder nul met minima tot -2 graden.

Morgen overwegend bewolkt
Op de tweede dag van het weekend heeft bewolking de overhand. Toch breekt ook zo nu en dan de zon even door en dan vooral in het noorden van het land. Het is overal droog en bij een matige en aan zee vrij krachtige noordoostenwind loopt de temperatuur op naar maximaal 2-3 graden boven nul. De gevoelstemperatuur ligt wederom de hele dag onder nul en een dikke winterjas komt weer van pas.

Maandag af en toe regen of natte sneeuw
Het is bewolkt en er valt af en toe wat neerslag. Op veel plaatsen valt regen, maar regionaal kan ook wat natte sneeuw vallen. De noordoostenwind neemt in kracht af en het wordt maximaal 3 graden in het oosten en 4, lokaal 5 graden in het westen. Ook tijdens pakjesavond is het bewolkt en valt af en toe wat regen. Regionaal kan ook wat natte sneeuw vallen.

Dinsdag af en toe zon, later (winterse) buien
Er zijn wolkenvelden, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. Aanvankelijk is het droog, maar in de loop van de dag stijgt vanuit het noordwesten de kans op enkele (winterse) buien. De zwakke tot hooguit matige wind draait van noord naar zuidwest en de temperatuur is wat hoger en loopt op naar 4 graden in het oosten en 6 in het westen.

Daarna licht winters
De rest van de week is het licht winters met zon, wolken en van tijd tot tijd neerslag. Naast regen kan er soms ook wat winterse neerslag vallen. De temperatuur daalt in de nachten tot dicht bij het vriespunt, overdag is het veelal 3 tot 5 graden. Daarmee blijft het duidelijk kouder dan de 6 tot 8 graden die normaal is in deze tijd van het jaar.

Geef een reactie