Rover vraagt provincies om beter openbaar vervoer

20-04-2023 BALK – Kom met nieuwe snelle busverbindingen, zorg voor extra fietsenstallingen bij stations en ontwikkel één abonnement voor bus en trein in de regio. Onder meer hiervoor pleit Reizigersvereniging Rover in brieven aan alle provincies. Rover roept reizigers op om in actie te komen en een reizigersbrief aan hun provincie te ondertekenen.

Het openbaar vervoer in de regio wordt voor een groot deel bepaald door de Provinciale Staten. Nu de provinciale verkiezingen achter de rug zijn, wil Rover daarom dringend aandacht vragen voor hoognodige verbeteringen in het OV. Want met de de bouw van tienduizenden nieuwe woningen neemt het verkeer alleen maar toe. Tegelijk is er op het openbaar vervoer fors bezuinigd. De bereikbaarheid van scholen, ziekenhuizen en werk staat onder druk, waarschuwt Rover.

Rover pleit bij iedere provincie voor een aantal concrete verbeteringen van meer treinen en bussen tot nieuwe bushaltes en betere sociale veiligheid op stations. Daarnaast zouden provincies moeten investeren in onder meer vrije busbanen en goede fietsroutes naar stations.

De prijzen van het openbaar vervoer mogen bovendien niet verder stijgen, vindt Rover. Rover vraagt de provincies om bij het Rijk te lobbyen voor verlaging van het BTW-tarief op OV-kaartjes.

Rover is van plan nog meer brieven te sturen aan de provinciale staten om namens de reizigers te pleiten voor goedkopere OV-tickets en beter openbaar vervoer. Rover roept reizigers op ook in actie te komen en een oproep aan hun eigen provincie te ondertekenen via deze link.

Geef een reactie