Roel de Jong keert niet terug in college De Fryske Marren 

25-06-2022 BALK – PvdA wethouder Roel de Jong keert niet terug in een nieuw college van B&W in De Fryske Marren. Deze conclusie hebben De Jong en de PvdA gemeenteraadsfractie getrokken nu de formatie in deze gemeente tussen FNP, CDA, GroenLinks en PvdA de finale fase ingaat. 

Bij het leggen van de puzzel van wethoudersposten en bijbehorende fte’s bleek het niet mogelijk een variant te vinden die aansloot bij de wensen van alle betrokkenen. Daarop heeft de PvdA geconcludeerd dat Roel de Jong geen onderdeel zal uitmaken van het compromis dat op tafel ligt. Hiermee wil de PvdA bereiken dat er op korte termijn een nieuw college gepresenteerd kan worden dat zich met energie stort op de grote maatschappelijke vraagstukken van de gemeente. 

De PvdA fractie is Roel de Jong dankbaar voor zijn bereidheid om in de afgelopen periode tussentijds in te stappen als wethouder. Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan onder meer het veenweide-dossier, de ruimtelijke ontwikkeling van onze gemeente en de verrijking van het culturele aanbod. 

De PvdA gemeenteraadsfractie De Fryske Marren gaat nu op zoek naar een nieuwe wethouderskandidaat. 

Geef een reactie