Jouster darter sluit zich aan bij nieuw team

25-06-2022 JOURE – Danny Noppert, Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Dirk van Duijvenbode en Vincent van der Voort gaan een samenwerkingsverband aan. Hoe dat er precies uit gaat zien weten ze zelf ook nog niet zo goed. Net als schaatsen is het een individuele sport waarin diverse teams actief zijn. Daardoor is de sport een stuk profesioneler geworden. Dat zou volgens Chris Woerts (bedenker) ook in het darten kunnen plaatsvinden.

Een zelfde trainer zit er volgens de heren niet in verband met de verschillende stijlen die de darters hebben. Voorbeelden van hoe het zou kunnen werken is dat bijvoorbeeld net als voetballers fysiotherapeuten, trainers en experts op het gebied van mental coaching beschikbaar zijn. Dit is nu in de dartwereld niet het geval. In dat soort gevallen zou dit het team wel kunnen helpen.

Van Gerwen erkent dat de darters zelf nog moeten zoeken naar hoe hun samenwerking er precies gaat uitzien. Uiteindelijk doen ze dit onder andere om van elkaar te leren. Niet mag er teveel worden verwacht op korte termijn. Het duurt nu eenmaal dingen uit te zoeken.

Geef een reactie