Papageno Huis Fryslan Lemmer vrijdag officieel geopend

11-05-2023 LEMMER – Stichting Papageno is een initiatief van Jaap van Zweden en Aaltje van Zweden- van Buuren, die deze stichting hebben opgericht om kinderen en jongeren met autisme te helpen in hun ontwikkeling. Ze begonnen in 1996 met de ontwikkeling van muziektherapie en onderzoek naar vroegdiagnostiek. In 2015 opende Hare Majesteit Koningin Maxima het eerste Papageno Huis in Laren.

Voor jongeren met autisme valt het vaak niet mee een plek te vinden in de maatschappij. In het Papageno Huis doen we er alles aan om jongeren met autisme op weg te helpen naar een zo zelfstandig mogelijke toekomst. Veel jongeren met autisme vinden dat spannend en ingewikkeld. Om de drempel te verlagen en ze langzaam te laten wennen aan contacten met anderen, werken we in het Papageno Huis vanuit één centrale gedachte: bij alles wat we doen proberen we de buitenwereld naar binnen te halen. Daarbij spelen we in op hun talenten en bieden we veel mogelijkheden voor creatieve ontwikkeling. 

Opening
Aankomende vrijdag zal het huis officiëel worden geopend door Prinses Annette, lid van het Comité van Aanbeveling Papageno. De 17 studio’s en dagbesteding voor 60 personen zullen dan in gebruik worden genomen. Na de opening is iedereen die een kijkje wil komen nemen welkom van 12.00 tot 16.00 uur.

Het Papageno huis is bedoeld voor jong en oud, échte Lemsters en mensen die nieuw zijn in het dorp; iedereen is welkom in de Kerkzaal van het Papageno Huis. Het doel is om mensen met elkaar te verbinden en te inspireren. In het voormalige kerkgebouw, dat altijd al een plek midden in de Lemster samenleving is geweest, staat ontmooeten centraal. 

De Kerk
Belangrijk onderdeel bij het realiseren van het Papageno Huis Fryslan is het in ere herstellen en verduurzamen van de monumentale gebouwen èn het openbaar toegankelijk houden ervan. Door de panden een nieuwe bestemming te geven kunnen de prachtige monumenten, waar vele mooie herinneringen liggen, voor de toekomst bewaard blijven. De voormalige consistorie is inmiddels prachtig gerestaureerd en sinds 1 maart 2022 is het consultatiebureau van de GGD er gehuisvest. Stichting Lemster Sjerke is verantwoordelijk voor een deel van de invulling van de activiteiten in de voormalige kerkzaal.

Geef een reactie