Nog een zachte herfstdag met zon

31-10-2022 BALK – Het is wisselend bewolkt met in het zuiden en oosten vanochtend regionaal een beetje regen. Het wordt 16 tot 19 graden. Dinsdag is het onstuimig met vooral in de kustprovincies fikse buien en soms zware windstoten. Het wordt nog zo’n 17 graden. Vanaf woensdag is het wisselvallig herfstweer met zon, wolken en van tijd tot tijd regen. De maximumtemperatuur wordt lager en komt uit tussen 12 en 15 graden.

Vanochtend zuiden en oosten beetje regen
De eventueel nog aanwezige mist trekt langzaam op. Het is wisselend bewolkt met in het noorden en westen vrij veel zonneschijn. In het zuiden en oosten komt meer bewolking voor en kan ook een beetje regen vallen. Er waait een zwakke wind uit het zuidoosten.

Vanmiddag zacht met wolken en zon
Vanmiddag neemt de kans op wat regen in het zuiden en oosten af en is het overal droog. Daarbij is er een mix van wolken en zon. Het is nog altijd zacht voor de tijd van het jaar met een maximumtemperatuur van 15 graden op Terschelling, 17 graden in Amsterdam en 19 graden in Brabant en Limburg. Ter vergelijking: maxima rond 13 graden zijn gebruikelijk eind oktober. De wind is zwak tot matig en waait uit het oosten of zuidoosten.

Vannacht regen en aantrekkende wind
Vanavond is het droog en zijn er opklaringen. De zuidoostenwind is matig, op de Waddeneilanden vrij krachtig, en om 22:00 uur is het zo’n 14 graden. In de loop van de avond neemt vanuit het zuiden de bewolking toe en vannacht trekt een gebied met regen van zuid naar noord over het land. De wind draait van zuidoost naar zuidwest en is landinwaarts matig tot vrij krachtig. Aan zee wordt de wind krachtig tot hard 6 of 7 Bft. Aan het einde van de nacht is in het zuidwesten kans op windstoten tot zo’n 75 km/uur. Door het natte en winderige weer koelt het weinig af. De minima komen uit tussen 12 graden in het noorden en 15 graden in het zuidwesten.

Dinsdag buien en veel wind
Morgenochtend is het wisselend bewolkt en trekken enkele buien over het land. In de kustprovincies komen meer buien voor dan landinwaarts. De zuidwestenwind is landinwaarts (vrij) krachtig. Aan zee waait het hard tot soms stormachtig, 8 Bft, met zware windstoten tot ruim 90 km/uur. De felste windstoten zijn eerst voor de westkust en later in de ochtend meer voor het Waddengebied. De temperatuur ligt rond 14 graden. Tijdens een felle bui is het kwik tijdelijk wat lager.

Morgenmiddag zijn er zonnige perioden, maar in de loop van de middag verschijnen vanuit het zuidwesten opnieuw buien. Deze buien zijn waarschijnlijk weer vooral voor de kustprovincies. De zuidwestenwind neemt iets af, maar is nog altijd vrij krachtig in het binnenland tot soms hard aan zee. Ook zijn vooral in het noordwesten nog windstoten mogelijk tot zo’n 75 km/uur. De maximumtemperatuur ligt rond 17 graden.

Morgenavond blijft het vooral in het westen onstuimig met aan zee een harde zuidwestenwind en windstoten tot zo’n 75 km/uur. Ook komen er buien voor, mogelijk met onweer en hagel. Bij zo’n bui kunnen de windstoten nog wat feller uitpakken. In het binnenland is het aanmerkelijk rustiger met bredere opklaringen. De minimumtemperatuur ligt rond 10 graden.

Woensdag buien en zon
Woensdag start in de ochtend nog met buien die van zuidwest naar noordoost over het land trekken. Hierbij zijn de buien in de kustprovincies nog altijd talrijker dan in het zuiden en oosten van het land. In de loop van de dag wordt het droger met vaker zonneschijn. Er waait een matige, aan zee (vrij) krachtige, zuidwestenwind en het wordt ongeveer 15 graden.

Donderdag regen en wind
De zon krijgen we deze dag maar weinig te zien. Mogelijk start de dag in het oosten nog met wat zonneschijn. Al snel is het overal bewolkt en vanuit het westen volgt regen. Er waait een stevige zuidenwind en het is vrij zacht met in de middag ongeveer 15 graden. Ter vergelijking: maxima vaan 11 of 12 graden zijn gebruikelijk begin november.

De dagen daarna behoorlijk wisselvallig
Op vrijdag zien we weer wat vaker de zon, maar trekken ook enkele buien over het land. Met maxima van 12 tot 14 graden is de temperatuur wat lager dan eerder in de week.

Het weekend verloopt flink wisselvallig met regelmatig regen en slechts af en toe zon. Er waait een stevige wind uit het zuidwesten en de maxima liggen tussen 12 en 15 graden. Ook begin volgende week lijkt dit weertype aan te houden.

Geef een reactie