Grasbaanraces Joure

08-05-2023 JOURE – Ronkende motoren, de geur van benzine en opspattend modder. Een echt grasbaanrace programma op zaterdag 13 mei dat ’s ochtends start met trainingen en 12.00 uur met de wedstrijden. Aan de start verschijnen de 65cc jeugd, 85cc Jeugd en de 125cc Jeugd. En wie denkt dat motorsport geen vrouwensport is, komt op de Nutsbaan bedrogen uit. Kijk hoe de dames verbeten en vol adrenaline vechten om de pole positie.

In een tweetal klassen wordt gestreden om de hoogste eer en de NK punten. De 250 cc cup viertakt machines is de lichtste klasse in deze discipline met daaropvolgend de 500 cc cup met viertakt motoren. Dit zal zich uiten in een zeer spannende strijd! Aan de start verschijnen:

– Cup Shorttrack 125cc
– Cup Shorttrack 250cc
– Cup Shorttrack 500cc
–  NK Shorttrack 250cc
–  NK Shorttrack 500cc

Jubileum
M.C. Flying Boetoe zag 50 jaar geleden het levenslicht, toen de drie motorgekke vrienden Harry de Wolff, Jan Agema en Jetze Valkema in 1973 besloten een motorclub op te richten. Grasbaanraces werden vroeger als onderdeel van een feestprogramma  georganiseerd. Simpel: twee linkerbochten, start, finish en veel stropakken. Je kon meedoen in verschillende klassen. Ludiek om te zien hoe de pijp van de coureur, die op klompen de linkerbocht doorscheurde, meer rookte dan de uitlaat van zijn motor. De geur in het rennerskwartier was een mengeling van frituurvet en tweetakt olie. Een bijzondere tijd. Het 50-jarig bestaan zal niet ongemerkt voorbijgaan. 

De grasbaanraces worden gehouden op zaterdag 13 mei van 10.00 tot 18.00 uur. De entree is geheel gratis.

Geef een reactie