Gemeente geeft tips voor schaatsen op natuurijs

14-12-2022 BALK – Er wordt op dit moment op een aantal locaties in de gemeente geschaatst op natuurijs. Om ongelukken te voorkomen wil de gemeente u vragen om rekening te houden met de volgende zaken.

Veilig op het ijs
Hoewel op sommige plekken voldoende ijs ligt om lekker te schaatsen, zijn er ook nog heel veel plekken waar het water gewoon open ligt. Vanwege de temperatuur overdag zet de dooi in en wordt het ijs ook onbetrouwbaarder. Pas dus goed op waar u gaat schaatsen en:

  • schaats bij voorkeur op gecontroleerde ijsbanen;
  • schaats nooit alleen;
  • neem droge kleding mee voor als het onverhoopt toch mis gaat.
  • ga bij invallende dooi niet meer het ijs op.

Kijk voor meer tips op www.natuurijswijzer.nl.

Parkeren
Op dit moment is er aan de rechterzijde aan de Doltewei – die langs de Blaugerzen loopt – bij Akmarijp een tijdelijk parkeerverbod ingesteld. Dat heeft de gemeente gedaan omdat ze hulpdiensten de ruimte willen geven om op locatie te komen bij een onverhoopte calamiteit. Op die verboden wordt ook gehandhaafd. Door het parkeerverbod te negeren, loopt u kans een boete te krijgen.

De ideale schaatslocatie kan per dag verschillen. Afhankelijk van de drukte en situatie kunnen er ook op andere locaties veiligheidsmaatregelen worden genomen zoals parkeerverboden of de inzet van verkeersregelaars. Maar ook als die er niet zijn, vraagt de gemeente u om goed op te letten waar u parkeert.

Geef een reactie