Fris weekend met zon, wolken en enkele buien

28-05-2022 BALK – In het noorden en oosten komen wolkenvelden voor en valt hier en daar een bui. Elders is het droog en schijnt de zon flink. Het wordt 14 tot 18 graden. Vannacht trekken buien van noord naar zuid over het land en deze buien trekken morgen naar het zuiden weg. De zon schijnt af en toe, maar het is fris met 12 tot 15 graden. Ook maandag is het fris met 14 tot 17 graden, maar vanaf dinsdag loopt het kwik weer op en eind van de week is het 20 tot 25 graden.

Vanochtend komen in het noorden en oosten van het land enkele wolkenvelden voor en valt lokaal een bui. Elders is het droog en met name in het westen en zuiden schijnt de zon flink. De wind waait uit het noordwesten en is overwegend matig van kracht. In het Waddengebied is de wind vrij krachtig, 5 Bft. De temperatuur loopt geleidelijk op en om 11:00 uur is het 13 tot 15 graden.

Vanmiddag schijnt de zon flink en is het over het algemeen droog. Later op de middag stijgt in het Waddengebied weer de kans op een bui. De noordwestenwind is matig, aan zee vrij krachtig en in het Waddengebied nu en dan krachtig, windkracht 4 tot 6. De temperatuur loopt op naar 14 graden in het noorden en naar 15 tot 17 graden in de rest van het land. In het oosten van Brabant en in Limburg kan het 18 graden worden.

Vanavond schijnt aanvankelijk op veel plaatsen nog de zon, maar in het noorden raakt het bewolkt en stijgt de kans op enkele buien. De buien trekken komende nacht verder over het land naar het zuiden. De noordwestenwind neemt boven land af naar zwak, maar in het Waddengebied blijft het matig waaien. De temperatuur daalt naar 5 tot 8 graden met de laagste waarden in het zuiden van het land.

Morgenochtend zijn er wolkenvelden en vooral in het midden en zuiden komt het tot enkele buien. In het noorden wordt het overwegend droog. De wind waait uit het noordwesten en neemt weer toe naar matig, 3-4 Bft.

Morgenmiddag trekken de buien naar het zuiden weg en is het op veruit de meeste plaatsen droog. De bewolking heeft de overhand, maar zo nu en dan breekt ook de zon even door. De noorden- tot noordwestenwind is meest matig en daarmee wordt frisse lucht aangevoerd. De temperatuur loopt op naar 12 graden in het noorden en naar 15 in het zuiden. Temperaturen van 17 tot 21 graden zijn gebruikelijk eind mei.

Morgenavond zijn er wolkenvelden en hier en daar is een lichte bui mogelijk. Veruit de meeste plaatsen houden het droog. Ook in de nacht naar maandag is verspreid over het land een bui mogelijk en overheerst de bewolking. De wind neemt af naar zwak en de temperatuur daalt naar 5 tot 7 graden.

Ook maandag trekken buien over het land, maar zo nu en dan schijnt ook even de zon. Er staat niet meer dan een zwakke veranderlijke wind en het is een fractie minder fris met 14 tot 16 graden. In Limburg kan het lokaal 17 graden worden.

Dinsdag zijn er perioden met zon, maar verspreid over het land is nog steeds een bui mogelijk. Er waait een zwakke zuidenwind en daarmee wordt minder koude lucht aangevoerd. De temperatuur loopt op naar 17 graden in het noorden en naar 20 in het zuiden. In het midden van het land is het 18-19 graden. De droge en zonnige lente eindigt dan ook met normale temperaturen.

Met juni op de kalender, woensdag, blijft het droog en zijn er flinke perioden met zon. Er waait een zwakke zuidenwind en de temperatuur loopt verder op. In het noorden en westen wordt het 20-21 graden, elders is het 21 tot 23 graden. In het zuidoosten kan het 24 graden worden.

Donderdag en vrijdag is er een mix van zon, wolken en vooral landinwaarts ook enkele buien. Bij buien is onweer mogelijk. De temperatuur loopt op naar 20 graden in het noorden en naar 25 graden in het zuiden.

In het pinksterweekend verandert er niet veel. De zon schijnt geregeld, maar er is ook een buienkans. De temperatuur ligt tussen 19 en 24 graden.

Geef een reactie