FNV krijgt mogelijk te maken met staking eigen personeel

30-04-2023 BALK – De onderhandelingen voor een nieuwe CAO zijn afgelopen week vastgelopen. Het eigen personeel van de FNV hebben aangegeven dat alle eisen voor morgen akkoord moeten zijn bevonden omdat zij anders op dinsdag het werk neer zullen gaan leggen. Volegsn het personeel blijft het loon achter op de stijgende inflatie.

Volgens de onderhandelaar namens het personeel is het wel bijzonder dat een vakbond niet het goede voorbeeld geeft. Alle sectoren doen aan een zogenaamde inflatiecorrectie. Aangzien de FNV dit niet heeft gedaan wordt het nu tijd om ook daad bij het woord te voegen.

De FNV heeft een bod egdaan van 3% tot 7%, afhankelijk van de salarisschaal en de hoogte ervan. Volgend jaar zou de vakbond de inflatie willen volgen met een loonstijging van minimaal 5 procent. Pas vanaf 2025 zou de vakbond automatische prijscompensatie willen doorvoeren met een maximale aanpassing van 5%. Het personeel geeft aan hier niet blij mee te zijn en noemt het dan ook niet een echte automatische prijscompensatie.

Geef een reactie