Dierenpensions dit jaar eerder geboekt vanwege verwachte drukte

01-07-2022 BALK – Veel dierenpensions kampen deze zomer met topdrukte. Dit komt niet helemaal uit de lucht vallen: in coronatijd namen meer Nederlanders een huisdier dan de jaren ervoor. Om zeker te zijn van een plekje voor hun viervoeter, heeft dit jaar meer dan de helft van de huisdiereigenaren het verblijf daarom eerder geboekt dan normaal (58,5%).

In één op de vijf gevallen is het dierenpension zelfs veel verder vooruit geboekt dan eerder. Het brengen van huisdieren naar een dierenpension is echter niet de meest populaire optie: bijna twee derde van de honden gaat komende zomer mee naar het vakantieadres. Katten blijven in de meeste gevallen thuis (76,7%).

‘Coronahonden’ minder vaak mee op vakantie
Honden die tijdens corona zijn aangeschaft, gaan minder vaak mee op vakantie (58%) dan honden die hiervoor al in huis waren (67,6%). In een kwart van de gevallen blijven ‘coronahonden’ thuis en worden ze verzorgd door een familielid, kennis of buur.

Voor katten is dit verschil er niet: ‘coronakatten’ krijgen over het algemeen geen andere vakantieoppas dan de poezen en katers die al vóór de pandemie werden aangeschaft.

Niet iedereen vindt oppassen even leuk
Vraag jij een naaste om op jouw huisdier te passen komende zomer? Bedenk dan goed wie je vraagt: niet iedereen vindt oppassen namelijk even leuk. Zo vinden over het algemeen meer vrouwen (63%) dan mannen (42,4%) het leuk om voor een huisdier te zorgen.

Ook per leeftijdsgroep zijn er verschillen: slechts de helft van de 55-plussers vindt het namelijk leuk om op andermans huisdier te passen, tegenover 80,8% van de 18 tot 24-jarigen. Het onderzoek werd verricht door Bungalowparkoverzicht.nl.

Geef een reactie