Dag van het afval op vrijdag 28 oktober

14-10-2022 BALK – In een duurzame wereld bestaat geen afval. Oud papier, etensresten, kapotte kleding, afgedankte apparaten: allemaal zijn het grondstoffen voor nieuwe producten. Tenminste, als we het scheiden van het restafval. Want alleen dán kunnen we het recyclen. Wilt u weten hoe recycling precies in zijn werk gaat en waarom het zo belangrijk is? Kom dan naar de Dag van het Afval!

De Dag van het Afval vindt plaats op vrijdag 28 oktober 2022 tussen 13.00 en 17.00 uur op het milieuterrein in Lemmer. Een afval verwerkingsberijf is daar met de Virtual Reality Waste Experience, waarmee u in 3D de reis van uw afval door hightech installaties kunt volgen. Ook een bedrijf welke gespecialiseerd is in het verwerken van plastic heeft er die dag een stand, om het recycleproces van harde kunststoffen te laten zien. Afvalcoaches beantwoorden al uw vragen over afval, vrijwilligers van het Repair Café demonstreren hoe zij spullen repareren en u kunt een kijkje nemen in een van de inzamelvoertuigen van de gemeente.

De Dag van het Afval is leerzaam én leuk! Als bezoeker kunt u meedoen met een spel: raad u de waarde van een container met grondstoffen, dan wint u een (duurzame) prijs. Daarnaast maakt TikTok-influencer Jesse van Wieren de winnaars van de basisscholenprijsvraag bekend. Voor deze prijsvraag hebben leerlingen leuke filmpjes gemaakt over recycling van petflessen. Voor jonge bezoekers is er bovendien een springkussen.

Kijk ook op defryskemarren.nl/dagvanhetafval. Tot ziens op 28 oktober!

Geef een reactie