Bewolkt en zachter, soms regen

29-03-2023 BALK – Vanochtend is het bewolkt maar nog droog. Slechts af en toe weet de zon kort door het wolkendek heen te breken. Tegen het eind van de ochtend ligt het kwik al boven de 10 graden.

Vanmiddag blijft het bewolkt en volgt er vanuit het zuiden een zone met regen. Ondanks de regen voert de matige zuidwestenwind zachte lucht aan. Het wordt maximaal 12 graden in het noorden tot 15 in het zuidoosten van het land.

Vanavond trekt de regen weg en is het langere tijd droog. Maar in de nacht naar donderdag volgen enkele buien. Door de bewolking koelt het maar amper af. De minima liggen rond de 10 graden.

Morgen zacht en buien
Ook morgen volgt een zachte dag. De temperatuur loopt dan op naar 13 tot 15 graden. In het zuidoosten van het land kan het regionaal 16 graden worden. Daarbij wisselen wolkenvelden, een enkele bui en zon elkaar af. Met name landinwaarts kan een pittigere bui vallen met lokaal onweer of wat hagel.

Vrijdag veel regen
Vrijdag is het overal bewolkt en regenachtig. Met name in het zuiden en midden van het land kan het soms flink doorregenen. Het wordt maximaal 12 tot 15 graden.

Daarna wisselvallig en minder zacht
De dagen daarna blijft het wisselvallig. Zaterdag verloopt net als de vrijdag regenachtig. Tijdens de dagen daarna zijn er ook droge perioden met soms de zon erbij. De middagtemperatuur komt veelal tussen de 10 en 12 graden uit. Na het weekend kan het in de nachten een graadje vriezen.

Geef een reactie