Bewolkt en soms wat regen

16-02-2023 BALK – De bewolking overheerst en vanochtend valt soms wat regen. Daarna is het een tijdje droog, maar later vandaag volgt opnieuw regen. Het wordt 8 tot 10 graden. De komende dagen is het wisselvallig met dagelijks regen en soms ook veel wind.

Vanochtend bewolkt en wat lichte regen
De bewolking overheerst en een gebied met wat lichte (mot)regen trekt van west naar oost over het land. Daarbij kan ook wat Saharastof zitten. De wind waait uit het zuidwesten en is overwegend matig van kracht, windkracht 3 tot 4.

Vanmiddag vaak droog
Tijdens de middaguren is het bewolkt en op veel plaatsen een tijdje droog. Later vanmiddag volgt in het westen een nieuw gebied met wat lichte regen en motregen. De zuidwestenwind is matig, aan zee en in het Waddengebied nu en dan vrij krachtig, windkracht 5 en de temperatuur loopt op naar waarden rond 9 graden.

Vanavond en vannacht af en toe regen
Het is bewolkt en er valt af en toe wat lichte regen. In de nacht trekt de regen naar het oosten weg en vanuit het westen wordt het droog. Later in de nacht klaart het hier en daar even op. De zuidwestenwind is matig, aan zee en in het Waddengebied vrij krachtig en later in de nacht krachtig, windkracht 4 tot 6. Kouder dan 7 graden wordt het niet.

Morgen stevige wind en soms regen
De bewolking overheerst en er valt soms wat lichte regen of motregen. Veel neerslag wordt overigens niet verwacht en vaak is het een tijd droog. De zuidwestenwind neemt in kracht toe en wordt vrij krachtig boven land en krachtig aan zee, windkracht 5 tot 6. In het Waddengebied is de wind hard, kracht 7. De wind is wat vlagerig en er kunnen zware windstoten voorkomen tot ongeveer 75 km/uur. Later op de middag neemt de wind weer wat in kracht af.

Met die stevige wind wordt zeer zachte lucht aangevoerd waarin de temperatuur oploopt naar ongeveer 13 graden. Waarden van een graad of 6-7 zijn heel gebruikelijk in deze tijd van het jaar. In het noorden en in het Waddengebied is het maximaal 11-12 graden. Al met al is het best aardig weer om even lekker uit te waaien.

Vrijdagavond en in de nacht naar zaterdag blijft het bewolkt en valt af en toe wat regen. Later in de nacht nemen de neerslagkansen verder toe. De wind waait uit het westen en neemt in kracht af. De temperatuur daalt naar 6 graden in het noorden en naar 9 in het zuiden.

Zaterdag geruime tijd regen en vrij veel wind
De bewolking overheerst nog steeds en op veel plaatsen regent het flink. In de middag trekt de regen geleidelijk naar het oosten weg en in het westen van het land kan de zon af en toe doorbreken. De zuidwestenwind neemt in een groot deel van het land weer in kracht toe en wordt vrij krachtig boven land en krachtig aan zee, windkracht 5 tot 6. In het noorden van het land staat over het algemeen weinig wind. De temperatuur loopt op naar 9 graden in het noorden en naar 11, lokaal 12 in het zuiden.

Zaterdagavond en in de nacht naar zondag valt vooral in het zuiden van het land af en toe regen. De stevige wind neemt duidelijk in kracht af en draait naar het noorden tot noordoosten. De temperatuur daalt naar 3 graden in het noorden en naar 6 in het zuiden.

Zondag wegtrekkende regen, later af en toe zon
De zondag begint met veel bewolking en in het zuiden en oosten valt eerst nog wat regen. De regen trekt naar Duitsland weg en vooral later op de ochtend en zeker zondagmiddag is het droog met af en toe zonneschijn. De diverse carnavalsoptochten zullen in de middag niet in het water vallen. Er staat maar weinig wind en het wordt 7 graden in het noorden en 9 in het zuiden.

Maandag tot en met woensdag licht wisselvallig
Tijdens de eerste dagen van de week is het licht wisselvallig met een mix van zon, wolken en af en toe wat regen. Het is 9 tot 11 graden, maar dinsdag is het duidelijk zachter en kan het 11 tot lokaal 13 graden worden. Tijdens de nachtelijke uren ligt het kwik ruim boven nul.

Vanaf donderdag vaker droog en wat kouder
Later in de week is het weer wat vaker droog en schijnt geregeld de zon. Er is ook kans op buien en doordat de bovenlucht kouder wordt kunnen deze buien soms winters zijn. De temperatuur ligt tussen 6 en 8 graden en ook de nachten worden weer wat kouder.

Geef een reactie