Avondwandelen door het eeuwenoude Rysterbosk

03-07-2022 RIJS – Met de ondergaande zon en de majestueuze bomen om ons heen, trekken we er ’s avonds op uit, begeleid door een natuurgids van It Fryske Gea.

Maak kennis met het Rysterbosk In de 17de eeuw werd het Rysterbosk door de adellijke familie De Wildt aangelegd. In eerste instantie werd het bos in barokstijl aangelegd en kenmerkte het zich door rechte lijnen. Het bos kreeg ook economische betekenis door het kappen van eikenhakhout. Er werd zelfs geprobeerd tabak te telen, maar dat mislukte. In de Tweede Wereldoorlog braken er donkere tijden aan voor het bos. Toen lanceerden de Duitsers vanuit het bos V2-rakketen richting Engeland. Ben je benieuwd naar deze bijzondere verhalen en de natuur in het Rysterbosk? Ga dan mee op deze wandelexcursie.

Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via onderstaande link. Bij vragen, bel 0511 – 53 96 18 (alleen mogelijk tijdens openingstijden bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen). De wandeling vind plaats op vrijdag 8 juli tussen 19.00 en 21.30 uur. Deelame voor kinderen is €2,-. Volwassenen betalen €4,-

  • Volwassenen€ 4,00
  • Kinderen€ 2,00

Geef een reactie