A7 tussen Joure en Sneek meerdere maanden afgesloten

23-12-2022 JOURE/SNEEK – De A7 tussen Joure en Sneek is in beide richtingen afgesloten voor verkeer. Oorzaak van de afsluiting is grondwater wat het asfalt in de Prinses Margrietkanaaltunnel omhoog duwt. Het verkeer wordt omgeleid via Heerenveen en Leeuwarden.

Rijkswaterstaat gaat alle grondankers van de tunnel controleren. Het herstel duurt mogelijk enkele maanden. Meer informatie is te vinden op de website van Rijkswaterstaat.

Update

  • Gemeente De Fryske Marren heeft bij Rijkswaterstaat aangedrongen op spoedige maatregelen ter hoogte van fietsoversteek Pontdyk/Aldewei.
  • De afsluiting bij Knooppunt Joure wordt verplaatst naar afslag Joure West. De hoop is dat daarmee de oprit naar Joure vanaf Heerenveen en de Sewei wordt ontlast.
  • Op de parallelweg Tramwei/Aldewei gaat een inhaalverbod gelden.
  • Bij fietsoversteek Sewei, ter hoogte van de sportvelden, worden attentieborden geplaatst.

De gemeente is in continu overleg met Rijkswaterstaat en andere betrokken partijen over deze vervelende situatie en monitoren de gevolgen voor onze gemeente en inwoners. Verkeersstromen, knelpunten en de staat van wegen en bruggen worden ni de gaten gehouden. De gemeente hoopt op een spoedige oplossing.

Geef een reactie