Bewolkt en vooral vanmiddag erg nat

23-12-2022 BALK – Het is bewolkt en regenachtig. Later in de ochtend en vanmiddag gaat het vanuit het zuidwesten harder regenen. Het wordt 7 tot 12 graden. Het kerstweekend verloopt zacht en overwegend bewolkt met ook regelmatig regen. Ook na kerst blijft de kans op winterweer voorlopig nihil.

Vanochtend perioden met motregen
Het is grijs en op verschillende plaatsen valt motregen. Het regent niet hard, maar na een tijdje kun je er wel flink nat door worden. In de noordelijke provincies en rond het IJsselmeer is het daarbij ook mistig. Alleen heel plaatselijk is de mist dicht en is het zicht minder dan 200 meter. Er staat maar weinig wind.

Later in de ochtend neemt de motregen af. In het zuidwesten en zuiden gaat het juist harder regenen. Rond het IJsselmeer en de gebieden ten oosten daarvan blijft het mistig.

Vanmiddag regionaal kletsnat
Een regengebied ligt aan het begin van de middag over het zuiden en westen van het land. Hierdoor kan het een tijd flink regenen. In het noorden en oosten zijn er aanvankelijk nog droge perioden, maar al snel volgt ook daar regen en wordt het een natte boel. Daarbij is het ook flink nevelig.

Later in de middag verplaatst de meeste regen naar het noorden en noordoosten van het land en daar wordt het 7 tot 9 graden. Daarbij staat een zwakke tot matige zuidoostenwind. In het zuidwesten en zuiden neemt de regen sterk af, maar het kan van tijd tot tijd nog wel motregenen en het blijft bewolkt. Er staat weinig wind en met het wegtrekken van de regen steekt een matige en aan de kust vrij krachtige zuidwestenwind op. Tegelijk stijgt de temperatuur naar 10 tot 12 graden.

Vanavond regenachtig en zacht
Het is bewolkt met in het noorden perioden met regen en het zuiden droge perioden afgewisseld met motregen. Het blijft zacht en in het noorden zal de temperatuur nog een graadje stijgen. Er staat een matige en aan de kust (vrij) krachtige zuidwestenwind.

Komende nacht neemt de regen in het noorden af. Er zijn droge perioden met zo nu en dan nog wat licht gespetter. Er zijn veel wolkenvelden met in het westen en zuidwesten enkele opklaringen. De temperatuur daalt naar 6 tot 9 graden.

Morgen een beetje regen, maar ook droge perioden
Zaterdag kan er af en toe wat regen vallen, maar een verregende dag wordt het niet. Kans op af en toe wat ruimte voor de zon is er ook, vooral voor het westen. Het wordt 9 graden in het noorden en 10 tot 12 graden in de zuidelijke helft van het land. De wind is matig en waait uit het zuidwesten. Aan zee kan de wind soms krachtig zijn, 6 Beaufort.

Geen witte kerst
Eerste kerstdag krijgen we de zon niet of nauwelijks te zien. Op een witte kerst hoeven we niet te rekenen, want het wordt 9 tot 12 graden. Neerslag valt er wel, maar dit valt bij deze temperaturen uiteraard allemaal als regen. De wind is hooguit matig en waait uit het zuiden.

Op tweede kerstdag is het weer waarschijnlijk niet veel beter. Er is veel bewolking en opnieuw grote kans op regen. Al zullen er ook droge perioden zijn en mogelijk breekt in de loop van de middag vanuit het westen de zon nog even door. Het wordt 8 tot 11 graden.

Na kerst aanhoudend zacht en wisselvallig
Dinsdag komt de temperatuur met 6 tot 8 graden wat lager uit dan de dagen ervoor, maar deze trend zet niet door. De rest van het jaar komt de middagtemperatuur waarschijnlijk veelal tussen 7 en 11 graden uit. De wind zit voorlopig in de zuidwesthoek en het weerbeeld is wisselvallig met dagelijks kans op regen, maar soms ook een droog dagdeel.

Geef een reactie