Zorg personeel 15% erbij, streekvervoer nog in gesprek

28-03-2023 BALK – Het ziekenhuispersoneel hebben samen met de vakbonden een nieuw akkoord weten te bereiken voor bijna 200.000 werknemers. De nieuwe cao geldt voor de komende 2 jaar. Het personeel krijgt met terugwerkende kracht per 1 februari een loonsverhoging van 5 procent krijgt en per 1 december komt er opnieuw 5 procent bij. In het in het streekvervoer nog wel even anders.

Streekvervoer
Ondanks dat er volgens de vakbonden goede stappen zijn gemaakt en de aangekonidigde staking van deze week niet doorgaan, zijn de vakbonden en de werkgevers er nog niet helemaal uit. Vooralsnog zijn de stakingen voor deze week zijn opgeschort. Echter is er al aangekondigd dat als de psartijen er niet uit komen deze week dat de aangekondigde stakingen voor volgende week nog blijven staan. In dat geval zijn er stakingsdagen gepland voor maandag, woensdag en vrijdag.

De 13.000 werknemers die actief zijn binnen het streekvervoer willen een nieuwe CAO waarin een loonverhoging van 14% wordt geëeist. De werkgevers wilden eerder niet verder gaan dan een verhoging van 11%.

Geef een reactie