Zon en wolkenvelden, lokaal een bui

27-10-2022 BALK – Het is zacht met zonnige perioden en regionaal bewolking. Vanmiddag neemt de bewolking toe, maar op lokaal een beetje regen na blijft het droog. Het wordt 17 tot 23 graden. Morgen wordt het op grote schaal 21 of 22 graden. In het zuidoosten kan het 24 of zelfs 25 graden worden. Het is dan zonnig met ook sluierwolken. In het weekend blijft het erg zacht en overwegend droog. Komende week ontstaan af en toe buien en daalt de temperatuur geleidelijk.

Vanochtend zon en wolken
Er zijn zonnige perioden en komen regionaal wolkenvelden voor. Er staat een zwakke tot matige zuidoostenwind. Aan het begin van de ochtend is het al 12 tot 15 graden en daaraan kun je merken dat het een hele zachte dag wordt.

Vanmiddag tijdelijk bewolkt en een enkele bui
In het oosten zijn er zonnige perioden. In het westen neemt de bewolking toe en later breiden de wolkenvelden uit naar het noordoosten. In de westelijke provincies ontstaan een paar lokale buien. Mogelijk valt daarna ook in het midden van het land op een enkele plek een klein beetje regen. In het oosten en zuidoosten blijft het waarschijnlijk droog. Later in de middag maakt het noorden kans op een bui. In het westen kan dan de zon weer doorbreken.

In het midden en zuiden word het een warme dag met 20 tot 22 graden. In Limburg kan het plaatselijk 23 graden worden. In het noorden wordt het 17 tot 19 graden. Er staat een matige zuidenwind.

Vanavond steeds meer opklaringen
Aan het begin van de avond kan nog een enkel buitje voorkomen in het noordoosten van het land. Daarna is het droog met wolkenvelden en geleidelijk steeds meer opklaringen. Ook dan is het zacht en als je vanavond gaat sporten kun je het behoorlijk warm hebben. Komende nacht zijn er heldere perioden. De temperatuur daalt niet verder dan naar 12 tot 15 graden. Daarmee is het even warm als een gemiddelde middag eind oktober.

Vrijdag het lijkt wel zomer
In de ochtend zijn er zonnige perioden. Aan het begin van de ochtend is het al zacht en halverwege de ochtend is het al 16 tot 18 graden. Daarmee kun je prima met een dunne jas de deur uit.

In de middag stijgt de temperatuur op grote schaal naar 21 of 22 graden. In het zuiden en zuidoosten wordt het 23 graden en in Limburg kan het 24 of zelfs 25 graden worden. Op de Wadden is het 18 à 19 graden. Deze waarden komen overeen met de gemiddelde temperatuur later in augustus.

Het wordt een droge middag met zonnige perioden en sluierwolken. In de loop van de middag kan de zon in het westen hierdoor verdwijnen. Er staat een matige zuidwestenwind. In de avond zet de temperatuur een gestage daling in. Het is nog een tijd flink zacht en in de nacht naar zaterdag daalt de temperatuur naar 13 tot 15 graden. In Zuid-Limburg wordt het mogelijk niet kouder dan 17 graden.

Zaterdag zon en sluierwolken
Het wordt opnieuw een warme herfstdag. Met 18 tot 24 graden is het een graadje minder warm dan op vrijdag. Er is ook wat meer bewolking, zeker in de ochtend en dan is vooral in de kustprovincies kans op een lokale spat regen. Er staat een matige zuidwestenwind.

Zondag laatste warme dag
Het wordt nog één keer warm met in het zuiden en midden van het land 20 tot 22 graden. In het noorden wordt het 17 tot 19 graden. Het blijft droog en er zijn zonnige perioden en enkele wolkenvelden.

Maandag overdag droog
Op maandag wordt het 16 graden aan het noordkust tot plaatselijk 20 graden in het zuidoosten. Daarmee is het nog steeds erg zacht voor de tijd van het jaar. Er zijn wolkenvelden en zo nu en dan schijnt de zon. Overdag blijft het op de meeste plaatsen droog. In de avond kan het af en toe regenen.

Daarna langzaam minder warm
De dagen daarna daalt de middagtemperatuur geleidelijk en aan het eind van de week is het 13 of 14 graden. Het is wat wisselvallig weer met een afwisseling van wolkenvelden, af en toe een bui en tussendoor wat zon.

Geef een reactie