Zomermaakfabriek kids en iedere donderdag demos van ambachtsmensen

28-06-2020 JOURE – Deze zomer elke donderdag in Museum Joure: Beleef de passie van de ondernemer en ambachtsman. In de maanden juli en augustus staan op donderdag in Museum Joure de ondernemer en ambachtelijk vakman centraal. Wat je kunt verwachten? Elke donderdag tussen 11.00 en 16.00 staan er in het museum tenminste drie mensen voor je klaar. Zij vertellen verhalen over de bekende Jouster ondernemer Douwe Egberts, nemen je mee op een mini-rondleiding (bijvoorbeeld langs de Jouster klokken) of demonstreren hun oude vak.

Museum Joure, daar maak je het!
Museum Joure is een verrassend maakmuseum in het centrum van Joure. Het bestaat uit tien monumentale panden, van het eerste Douwe Egberts-winkeltje, tot pakhuizen en de Metaalfabriek van Keverling. In het museum laten we je zien hoe verschillende producten vroeger (en nu) werden gemaakt. Van koffie en thee, tot Friesche klokken, drukwerk en metaal!

Vertellers en rondleiders
In juli en augustus zijn er op donderdagen vertellers en rondleiders en één of meer ambachtslieden, die hun oude vak demonstreren. Van een koffiebrander en theezakjesmaker tot een drukker en koperslager*. Dat maakt het museum op deze donderdagen extra leuk!

*Let op: de ambachtslieden zijn er dus niet allemaal tegelijkertijd. Check bij extreme weersomstandigheden ook de site, mogelijk zijn er aanpassingen in het schema gedaan.

ZomerMaakfabriek voor de kids!
Voor kinderen staat deze zomer weer De Zomermaakfabriek klaar, een programma vol met leuke doe-activiteiten in het hele museum!

Entree: als je slim bent boek je vooraf online
Voor deze donderdagmiddagen en voor de ZomerMaakfabriek betaalt u geen toeslag, maar alleen de gewone entreeprijs (8,50 euro voor volwassenen en 3,50 euro voor kinderen). Dat is incl. een lekker kopje koffie, thee of glas limonade in de heerlijke museumtuin! Tip: boek je kaartje vooraf alvast – met korting! – online, dan weet je zeker dat er plek is! Tot gauw!

Geef een reactie