Zacht wisselvallig weer

17-03-2023 BALK – Er zijn veel wolkenvelden, maar op de meeste plaatsen is het droog en tijdelijk laat de zon zich zien. Later neemt de bewolking toe en valt plaatselijk wat regen. Met 11 tot 17 graden is het zacht. Morgen blijft het zacht en schijnt af en toe de zon. Wel kunnen in de loop van de middag buien ontstaan. Zondag is het wisselvallig met buien, later wordt het op steeds meer plaatsen droog. Het is dan 10 tot 14 graden.

Vanochtend wolkenvelden en wat zon
Op de meeste plaatsen is het droog met wolkenvelden en wat zon. Helemaal in het noorden komt een enkel buitje voor, maar daarna is het een tijdje droog. Later in de ochtend maakt het zuidwesten kans op een bui.

Vanmiddag zacht met een enkele bui
We blijven te maken houden met wolkenvelden en lokaal wat zon. Wel neemt de bewolking toe en in het westen is kans op een beetje regen. In het midden en oosten blijft het op de meeste plaatsen droog, maar een enkele lokale bui is niet uitgesloten.

Ondanks de wolkenvelden wordt het wel een zachte middag. De temperatuur stijgt naar 13 tot 15 graden in de kustprovincies en in het binnenland wordt het 15 tot plaatselijk 17 graden. Op de Wadden is het een graad of 11. Er staat een matige zuidenwind.

Vanavond droog, soms regen
Lokaal kan een beetje regen vallen, maar de hoeveelheid valt mee en op veel plaatsen blijft het droog. Er zijn wolkenvelden en regionaal klaart het tijdelijk op. Aan het eind van de avond stijgt in het zuiden de kans op een regenbui.

Vannacht buien
Vanuit het zuiden trekt een aantal buien over het land. Er zijn ook droge perioden en later in de nacht neemt het aantal buien af. De temperatuur daalt naar 7 tot 9 graden.

Morgenochtend lokale bui
Wolkenvelden en zon wisselen elkaar af. Op een lokale bui na is het droog. De temperatuur stijgt in de loop van de ochtend naar 12 tot 15 graden en daarmee is het al zachter dan een gemiddelde dag in maart.

Morgenmiddag zacht met lokaal een stevige bui
De temperatuur stijgt op grote schaal naar 16 of 17 graden en daarmee is het nog wat warmer dan op vrijdag. Aan de kust is het 13 tot 15 graden. Ook dan zijn er wolkenvelden, maar zo nu en dan schijnt even de zon en op die momenten kun je het in je winterjas best warm krijgen. Dat zachte weer kan wel abrupt omslaan. In de loop van de middag kunnen verspreid over het land enkele buien ontstaan. Tijdens een enkele bui kan het kortstondig flink regenen en daarbij is ook kans op hagel en een klap onweer. Wanneer je zo’n bui treft gaat de temperatuur opeens flink omlaag. De wind komt uit het zuiden tot zuidwesten en is matig van kracht.

Morgenavond buien
Verspreid over het land komen buien voor. Vooral aan het begin van de avond kunnen de buien soms fel zijn met kans op onweer en hagel. Later in de avond neemt de buiigheid af en in de nacht naar zondag zijn er ook droge perioden.

Zondag vooral binnenland buien
De wind draait naar het zuidwesten tot westen en voert minder zachte lucht aan. Het wordt 10 graden aan zee tot 14 graden in het zuidoosten en oosten. Er zijn veel wolkenvelden en vooral in het binnenland komen buien voor. In het westen blijft het bij een enkele bui. In de loop van de middag wordt het vanuit het westen op steeds meer plaatsen droog en lokaal breekt de zon door.

Daarna licht wisselvallig
Na het weekend is het vaak bewolkt en droog. Soms ontstaan een paar buien. Halverwege de week neemt de kans op buien toe, maar kan tussendoor ook vaker de zon doorbreken. De middagtemperatuur ligt tussen 10 en 16 graden.

Geef een reactie