Himmelwike: ruim 1.000 paar handen helpen zwerfvuil opruimen

17-03-2023 BALK – Komende week, tijdens de Himmelwike, wordt afval opgeruimd op plekken waar dat helemaal niet hoort. Op donderdag 23 maart komt CBS De Trieme in Sintjohannesga in actie. De Himmelwike vindt plaats van maandag 20 tot en met vrijdag 24 maart. Ruim 1.000 basisschoolleerlingen van zestien scholen aan de gemeente doen hieraan mee. Gewapend met prikstokken, handschoenen en vuilniszakken wordt er zwerfvuil opgehaald en de gemeente klaargemaakt voor het voorjaar.

Tijdens de Himmelwike brengt de wethouder die over het afval gaat een bezoek aan CBS De Trieme in Sintjohannesga. Daarbij vertelt de wethouder aan de kinderen iets over afval en afvalinzameling. En ook over het belang van het goed scheiden van afval. Op die manier kan afval weer als grondstof worden hergebruikt voor nieuwe producten. Daarnaast kunnen de kinderen van De Trieme een kijkje nemen in de cabine van een vuilnisauto van de gemeente. Na deze activiteiten gaan zij op pad om zwerfafval op te ruimen.

Over de Himmelwike
Eén keer in het jaar vindt de Himmelwike plaats. Scholen kunnen zich hiervoor aanmelden en ontvangen dan een lespakket. Daarnaast kunnen zij meedoen om zwerfafval op te ruimen in de omgeving van de school.

Het doel van deze actie is onder andere bewustwording van zwerfafval en wat ze hieraan kunnen doen. De prikstokken, vuilniszakken en handschoenen worden door gemeente De Fryske Marren beschikbaar gesteld. De Himmelwike in De Fryske Marren wordt mede ondersteund door Stichting Erfgoed, natuur en landschap (afdeling Groen Doen) in Oudemirdum.

Geef een reactie