Wolkenvelden, regionaal enkele buien

26-08-2022 BALK – Er zijn wolkenvelden met zo nu en dan wat zon. Vooral in het midden en oosten kunnen enkele buien ontstaan. In het westen blijft het grotendeels droog. Vanmiddag kan in het oosten nog een bui voorkomen. Het wordt 21 graden op de Wadden tot lokaal 25 graden in het oosten. In het weekend is het droog met stapelwolken, zonnige perioden en maxima van 20 tot 24 graden.

Vrijdag: vrij veel bewolking en vooral oosten enkele buien
Vanochtend trekken veel wolkenvelden over het land met lokaal glimp van de zon. In eerste instantie is het op een paar buien in het noorden na droog. Gedurende de ochtend ontstaan in het midden en oosten enkele buien. Daarbij is kans op een klap onweer, maar daar blijft het dan ook bij. In het westen blijft het waarschijnlijk droog.

Vanmiddag blijven we te maken houden met wolkenvelden en schijnt zo nu en dan even de zon. In het westen en midden van het land is het droog. In het oosten is kans op een paar lokale buien. Een matige en aan de kust vrij krachtige noordwestenwind voert koele lucht van zee aan. Het wordt 21 graden in het noordwesten, zo’n 23 graden in het midden van het land en langs de oostgrens kan het plaatselijk 25 graden worden.

Vanavond en komende nacht is het droog met heldere perioden en vooral in het oosten wolkenvelden. Tijdens opklaringen daalt de temperatuur naar 12 tot 14 graden. Aan de kust en op plaatsen waar het lang bewolkt ligt de temperatuur een paar graden hoger.

Zaterdag: Hollandse luchten
In de ochtend zijn er zonnige perioden, maar regionaal komen wolkenvelden voor en is het een tijd grijs. In de middag hebben we Hollandse luchten met stapelwolken en zonnige perioden. Het wordt een droge dag en met 21 graden aan de noordkust tot plaatselijk 25 graden in het zuidoosten van het land is het prima weer om buiten te zijn. De wind komt uit het noorden tot noordwesten en is matig van kracht. In de avond klaart het breed op en schijnt op veel plaatsen nog een tijd de zon. In de nacht naar zondag daalt de temperatuur naar 10 graden in het oosten tot 15 graden aan zee.

Zondag: zon en wolken
Op zondag hebben we een mix van zon en wolken. De kans op een bui is zo klein dat we uit mogen gaan van een droge dag. Bij een matige noordenwind wordt het 20 graden op de Wadden tot plaatselijk 24 graden in Limburg. Voor de tijd van het jaar zijn dit hele normale waarden.

Ook na het weekend meestal droog
Het ziet ernaar uit dat het komende week droog blijft bij een meest matige wind uit het noordoosten. Het weerbeeld bestaat uit wolkenvelden en zon. Aan het begin van de week ligt de middagtemperatuur tussen 19 graden op de Wadden en ruim 23 graden in het zuiden van het land. Later in de week kan de temperatuur een paar graden stijgen.

Geef een reactie