Wetterskip: Bekendmaking voorlopige verkiezingsuitslag op 16 maart

    15-03-2023 BALK – Woensdag 15 maart 2023 kiezen de inwoners van Fryslân en een deel van het Groninger Westerkwartier ons nieuwe algemeen bestuur. Omdat de waterschapsverkiezingen samenvallen met de verkiezingen voor Provinciale Staten, zijn de stemmen pas ver na middernacht geteld. Daarom maakt dijkgraaf Luzette Kroon de voorlopige verkiezingsuitslag bekend op donderdagmorgen 16 maart. Belangstellenden zijn bij deze uitslagenbijeenkomst van harte welkom.

    Definitieve uitslag 23 maart
    De voorlopige uitslag op 16 maart is op basis van het aantal stemmen per partij. De stemmen per kandidaat worden daarna geteld. Donderdag 23 maart maakt Luzette Kroon, voorzitter van het centraal stembureau, om 10.00 uur de definitieve uitslag bekend tijdens een openbare zitting van dit stembureau.  

    De periode tussen bekendmaking voorlopige en definitieve uitslag is langer door een wijziging in de wet. Er is nu meer tijd om de getelde stemmen te controleren. De gemeenten doen altijd een tweede controle en maken de resultaten vrijdag 17 maart bekend. Daarna controleren we de gegevens en wordt onderzocht of er klachten en bezwaren zijn tegen de uitslag. 

    Geef een reactie