Wederom stakingen op het spoor

29-08-2022 BALK – In Noord Holland rijden er vandaag bijna geen treinen. Alleen van en naar Schiphol gaat zo af en toe een trein. Vorige week woensdag was de aftrap van de stakingen in regio Noord. Vrijdag was het westen aan de beurt. Net als bij de vorige stakingen verwacht de NS ook buiten de geraakte regio (ditmaal noordwest) problemen. Op Utrecht Centraal en Rotterdam Centraal vallen meerdere treinen per uur uit vanwege de staking.

De NS hoopt de schade beperkt te houden, door tot de stations Almere Oostvaarders, Amsterdam Bijlmer ArenA, Utrecht Centraal en Voorhout te rijden én weer terug. Ook internationaal hebben de stakingen gevolgen. Zo rijden de Thalys en Eurostar niet.

Nog een einde aan stakingen
Morgen staakt het NS-personeel in de regio midden. De verwachtingen zijn dat de overlast groot zijn omdat zich in Utrecht het grootste spoor knooppunt bevind. Woensdag zullen de werknemers van de regio zuid én oost de werkzaamheden neerleggen. Indien er dan nog steeds geen oplossing is voor de eisen van de NS of dat er geen nieuwe CAO ligt zullen er landelijke stakingen gaan plaatsvinden.

Geef een reactie