Vooral in het zuiden en oosten buien

10-09-2022 BALK – In het zuiden en oosten is het bewolkt en komt het regelmatig tot buien. Daarbij is ook onweer mogelijk en soms plenst het nog goed door. In het noorden en noordwesten is het op een enkele bui na droog en zijn er perioden met zon. Er staat over het algemeen weinig wind, in het zuiden is de zuidwestenwind meest matig.

In de middag is het in het noorden en westen droog en schijnt geregeld de zon. Vooral in het zuidoosten en oosten komt het nog altijd tot buien met aanhoudend kans op onweer. De wind draait naar het noorden en het wordt maximaal 19 of 20 graden. In gebieden met zonneschijn kan het nog 21 graden worden.

Vanavond brede opklaringen
De buien in het zuidoosten trekken geleidelijk weg en het wordt overal droog. Er zijn brede opklaringen en lokaal komt nevel of mist voor. Bij weinig wind koelt het af naar 11 tot 13 graden.

Morgen perioden met zon
Er zijn flinke perioden met zon en op veruit de meeste plaatsen blijft het droog. Slechts lokaal is nog een lichte bui mogelijk. Er staat niet meer dan een zwakke noorden- tot noordwestenwind en het wordt weer warmer. De temperatuur loopt op naar 21 tot 23 graden.

Maandag vrij zonnig en warm
De wind draait naar het zuiden tot zuidoosten en daarmee wordt warmere lucht aangevoerd. De zon schijnt flink, maar er is ook hoge bewolking zichtbaar. Het blijft droog en het wordt op de meeste plaatsen 22 tot 24 graden. In het zuiden en zuidoosten kan het 25, lokaal 26 graden worden.

Daarna eerst warm, later buien
Dinsdag is wederom een warme dag met temperaturen van 22 tot lokaal 26 graden. Er is al meer bewolking en lokaal is een bui niet uitgesloten. Vanaf woensdag stijgt de kans op buien en wordt het geleidelijk minder warm. Eind volgende week is het dan 19 tot 21 graden.

Geef een reactie