Vooraankondiging: Inschrijving Vredeman de Vriesprijs Architectuur start in januari

01-12-2022 BALK – De inschrijving voor de 12e editie van de Vredeman de Vriesprijs gaat 4 januari 2023 van start. Deze provinciale prijs wordt uitgereikt voor het beste gebouw dat in de afgelopen twee jaar is gebouwd in Fryslân. De prijs kan ook worden uitgereikt voor een ontwerp dat binnen twee jaar na de prijsuitreiking wordt gebouwd. Op 14 april 2023 wordt de Vredeman de Vriesprijs voor Architectuur uitgereikt.

Het doel van deze tweejaarlijkse prijs is om de belangstelling voor architectuur bij een breed publiek te vergroten. De prijs wordt uitgereikt aan zowel de opdrachtgever als de architect.  

Deelname
Vanaf woensdag 4 januari t/m zondag 22 januari 2023 kunt u zich inschrijven. Om u alvast voor te bereiden kunt u hier (externe link) alvast lezen hoe u zich kunt aanmelden en aan welke voorwaarden uw inzending moet voldoen.

Deelnemers worden beoordeeld door een adviescommissie. De commissie nomineert inzendingen en draagt de prijswinnaar voor aan Gedeputeerde Staten. De winnende architect en opdrachtgever ontvangen gezamenlijk een oorkonde en een bedrag van € 5.000,-. Daarnaast zijn er vijf bedragen van € 500,- beschikbaar voor een eervolle vermelding.

Vredeman de Vries Prijs voor Architectuur
De Vredeman de Vriesprijs voor Architectuur wordt toegekend door het college van Gedeputeerde Staten van Fryslân. De prijs is bedoeld als erkenning van de kwaliteit van het werk en om de ontwikkeling in dit vakgebied te stimuleren. De prijs is een initiatief van provincie Fryslân en Keunstwurk doet de organisatie van de prijs.

Via deze link leest u meer over het algemene reglement van deelname: Reglement-van-deelname-aan-de-Architectuurprijs-2020.pdf (keunstwurk.nl)(externe link)

Geef een reactie