Voederhanger maken

28-12-2022 OUDEMIRFUM – Vandaag en dinsdag 3 januari organiseert Bezoekerscentrum Mar en Klif twee gezellige knutselmiddagen voor kinderen om voederhangers te maken. (Opgave is noodzakelijk).

In de winter valt het voor de vogels vaak niet mee om hun buikjes te vullen. De grond is bevroren of nat en er zijn bijna geen insecten en vruchten meer te vinden. Het is fijn als we ze dan een handje helpen! We gaan aan de slag met stokken, touw en vogelvoer. Natuurlijk neem je na afloop je voederhanger mee naar huis. Als je hem op een goed zichtbare plek in de tuin ophangt kun je zien hoeveel vogels bij jou komen eten! En als ze eenmaal weten dat er in jullie tuin een lekker hapje te halen is, dan komen ze vast terug voor meer!

VanmiddaG wordt er gestart om 14:00 uur. Natuurkenner en verteller Wiesje vertelt dan eerst een mooi winterverhaal. Daarna gaan we zelf aan het werk en maken we een vogelvoederhanger. De activiteit duurt ongeveer een uur, is bedoeld voor kinderen van ongeveer 4-7 jaar en de kosten bedragen € 5,= per kind inclusief materialen en een glaasje limonade met een koekje. Bij veel animo zal er een extra activiteit gepland worden om 11:00 uur.

Op dinsdag 3 januari starten we om 14.00 uur en gaan we met onze creatieve natuurkenner Marleen een vogelvoedermobile maken. Met takken en touw maken we een frame waar we allerlei lekkere hapjes voor de vogels aan gaan hangen. Deze middag is bedoeld voor kinderen van ongeveer 7 – 12 jaar, duurt tot ongeveer 16.00 uur en de kosten bedragen € 5,= per kind incl. materialen en een glaasje limonade met een koekje.

Opgave is noodzakelijk via https://nationaallandschap.frl/evenementen/knutselmiddag-voor-de-vogels-voederhanger-maken/

Geef een reactie