Veel zon, later meer wolken

27-02-2023 BALK – De zon schijnt vandaag flink, maar vooral over het noorden en westen trekken soms ook enkele wolkenvelden. Misschien dat komende nacht in het westen wat regen valt, verder blijft het voorlopig droog. Tijdens opklaringen vriest het in de nacht enkele graden; overdag ligt het kwik tussen 5 en 8 graden. Daarbij waait een vrij koude noordoostenwind.

Regionaal vrij zonnig
De nieuwe week gaat vrij zonnig van start. Vanochtend vroeg vriest het eerst nog, maar vanmiddag stijgt het kwik naar ongeveer 7 graden. Bij een matige en aan zee soms vrij krachtige noordoostenwind voelt het vaak wel een stuk kouder aan. De zon schijnt dus vrijwel ongehinderd, maar in het noorden en noordwesten neemt later de bewolking wel geleidelijk toe.

Vannacht minder koud
Vanavond en vannacht breiden de wolkenvelden zich verder over het land uit, alleen in het zuidoosten blijft het waarschijnlijk vrij helder. Daar koelt het af naar -2 tot -4 graden, elders liggen de minima iets boven het vriespunt. Later in de nacht kan in het westen plaatselijk wat lichte regen of motregen vallen. De hoeveelheden blijven wel zeer beperkt.

Dinsdag iets meer bewolking
Dinsdagochtend begint met wolkenvelden en vooral in de westelijke helft van het land valt eerst verspreid nog een spat motregen. In de middag krijgt de zon vanuit het oosten steeds vaker de overhand en dan blijft het overal droog. Het wordt opnieuw een graad of 7 en daarbij staat een veelal matige noordoostenwind. Het voelt enkele graden kouder aan dan onze thermometers aangeven.

Dinsdagavond en in nacht naar woensdag is het vrij helder en koelt het flink af. In de nacht naar woensdag liggen de minima tussen -2 en -6 graden, aan de grond kan het dan nog enkele graden kouder worden.

Woensdag vrij zonnig
Na een koude start van de dag met op uitgebreide schaal lichte tot matige vorst loopt de temperatuur ’s middags wederom op naar ongeveer 7 graden. De wind komt nog steeds uit het noordoosten en is meestentijds matig van kracht, op de Wadden soms tippend aan vrij krachtig. Later op de dag neemt de wind langzaam in kracht af.

Donderdag ook wolkenvelden
Donderdag is de meeste zonneschijn weggelegd voor de zuidelijke provincies. Elders trekken met een naar noord draaiende wind wat meer wolken over, maar het lijkt wel droog te blijven. Onder hardnekkige bewolking wordt het ’s middags niet warmer dan 5 graden, terwijl het in de zon tot ongeveer 8 graden kan opwarmen.

Vanaf vrijdag licht wisselvallig
Vrijdag en vooral vanaf het weekend komt veel vaker bewolking voor. Toch schijnt de zon ook af en toe nog en daarmee is het best aardig weer voor een buitenwandeling. Overdag stijgt de temperatuur naar 7 of 8 graden. In de nachten neemt de kans op vorst af door de aanwezigheid van bewolking. Later in het weekend stijgt heel voorzichtig de kans op wat regen of een bui, maar dat is nog wel onzeker. We kunnen voorlopig genieten van droge omstandigheden!

Geef een reactie