Vanuit het zuidwesten enige tijd regen

08-06-2022 BALK – De bewolking neemt toe en vanuit het zuidwesten volgt regen. Later vandaag wordt het vanuit het zuidwesten ook weer droog en breekt de zon af en toe door. Het wordt 17 tot 19 graden, maar in de regen is het slechts 15 graden. Morgen schijnt eerst de zon, later volgen buien. Het wordt 17 tot 21 graden. Vanaf vrijdag is het over het algemeen droog en schijnt geregeld de zon. Met temperaturen van 19 tot 24 graden is het dan aangenaam juniweer.

De bewolking neemt vanochtend vanuit het zuidwesten toe en er volgt enige tijd regen. Vooral in het oosten en noordoosten is het eerst nog droog met af en toe zonneschijn. Voor de regen uit loopt het kwik nog op naar 18-19 graden, maar in de regen is het een graad of 15. Bij dit alles waait een zwakke zuidenwind.

Vanmiddag bereikt de regen het noordoosten, maar geleidelijk wordt het in het zuidwesten weer droog en klaart het op. Wel is er dan nog een bui mogelijk. De opklaringen breiden zich geleidelijk verder over het land uit, maar in het oosten en noordoosten blijft het de hele middag nog bewolkt en regenachtig. De wind draait naar het zuidwesten en neemt toe naar matig, langs de kust naar vrij krachtig, windkracht 4 tot 5. In de regen is het een graad of 15, maar zodra het droog wordt en opklaart loopt het kwik weer wat op. In Zeeland kan het 19 graden worden.

Vanavond is er een mix van wolken en opklaringen. In het noordoosten regent het eerst nog, elders is kans op een bui. Komende nacht zijn brede opklaringen, maar ook wolkenvelden en vooral in het westen en zuiden valt een bui. De zuidwestenwind is zwak tot matig en het koelt af naar 11-12 graden.

Morgenochtend schijnt op veel plaatsen de zon. Geleidelijk komen stapelwolken tot ontwikkeling en aan het eind van de ochtend is een bui mogelijk.

Morgenmiddag is er een mix van zon, stapelwolken en vooral landinwaarts enkele buien. Lokaal kunnen het stevige exemplaren zijn en kan het even flink plenzen. Ook is een klap onweer niet uitgesloten. De zuidwestenwind is meest matig en het wordt 18 tot 21 graden met de hoogste temperaturen in het oosten en zuiden. Op de Waddeneilanden wordt het maximaal een graad of 17.

Morgenavond en in de nacht naar vrijdag is het vrij helder en droog. De temperatuur daalt naar 9 graden landinwaarts en naar 11 aan zee.

Vrijdag zijn er perioden met zon, maar er zijn ook wolkenvelden en verspreid over het land is een bui mogelijk. De wind waait uit het zuidwesten en is meest matig en daarmee wordt warmere lucht aangevoerd. In het westen en noorden wordt het 20-21 graden, in het midden, oosten en zuiden 22 en in het zuidoosten stijgt het kwik naar 23 graden. Op de Waddeneilanden warmt het op naar een graad of 19.

Zaterdag zijn er perioden met zon. Over het algemeen is het droog, maar in het zuidoosten is een enkele bui niet helemaal uitgesloten. Er waait een zwakke tot matige westen- tot zuidwestenwind en het wordt 20-21 graden in het noorden en westen en 22 tot 24 graden elders. In het zuidoosten kan het 25 graden worden.

Zondag schijnt opnieuw de zon, maar landinwaarts is lokaal ook een bui mogelijk. Er waait een matige westenwind en het wordt 19 tot 21 graden in het westen en 21 tot 23 elders. In Limburg stijgt het kwik naar 24 graden. De zonkracht is deze dagen 7 en dat betekent dat de onbeschermde huid snel kan verbranden. Smeer je dan ook goed in als je buiten bent.

Volgende week blijft het aangenaam juniweer. Maandag is het met 19-22 graden iets minder warm door een noordwestenwind, de dagen daarna is het veelal 20 tot 24 graden. Het weerbeeld laat geregeld de zon zien, maar er zijn ook wolkenvelden en soms valt een bui.

Geef een reactie