Vanuit het oosten regen en duidelijk frisser

20-04-2023 BALK – Vanochtend schijnt nog geregeld de zon, zeker in het westen, maar er zijn ook wolkenvelden. Vanuit het oosten neemt de bewolking verder toe en in de loop van de ochtend volgt wat lichte regen. De noordoostenwind is matig, in de kustgebieden vrij krachtig.

Vanmiddag is er een mix van zon, wolken en enkele buien. In het zuidoosten is daarbij een klap onweer niet helemaal uitgesloten. De noordoostenwind is aanhoudend matig tot (vrij) krachtig en daarmee wordt duidelijk koudere lucht aangevoerd. De temperatuur wordt op de meeste plaatsen niet hoger dan 11 of 12 graden. In het zuidoosten stokt het kwik bij een graad of 10, in het noordoosten kan het lokaal nog 13 graden worden.

Vanavond komt het in de zuidelijke helft nog tot een enkele bui, elders is het droog. In de nacht naar vrijdag maakt vooral het noorden van het land kans op wat lichte regen. De noordoostenwind neemt af naar zwak tot matig en het koelt af naar 3 graden in het zuidoosten en naar 7 of 8 graden in het noorden.

Morgen een stuk zachter met enkele buien
In de ochtend valt op veel plaatsen wat regen, in de middag komt het tot een enkele bui en tussendoor schijnt de zon. De wind waait uit het oosten tot zuidoosten en is matig, in het noorden eerst nog vrij krachtig en het wordt weer duidelijk zachter. De temperatuur loopt op naar 16 tot 18 graden met de hoogste waarden in het oosten en noordoosten. In het zuidwesten is het maximaal een graad of 15.

Zaterdag zachte dag met buien
De zon schijnt geregeld, maar de bewolking neemt toe en vanuit het zuidwesten trekken enkele buien over het land. De wind waait uit het zuidoosten en is meest matig en het wordt 16 graden in het westen tot lokaal 20 graden in het oosten. Lokaal is sprake van de eerste warme dag van het jaar.

Zondag buien en minder warm
De bewolking overheerst en er trekken buien over het land. Eerst waait een stevige zuidwestenwind, later op de dag draait de wind naar het westen en neemt in kracht af. Het wordt weer minder warm met maxima van 13 graden in het westen en 16 in het oosten.

Volgende week licht wisselvallig en eerst vrij koel
De eerste dagen na het weekend is het vrij koel met tot en met woensdag geen hogere temperaturen dan 10 tot 13 graden. Waarden van 14 tot 18 graden zijn eind april gebruikelijk. Het weerbeeld laat een mix zien van zon, wolken en enkele buien. De wind waait uit het noordwesten en is matig tot vrij krachtig boven land en krachtig tot soms hard aan zee. Voor het gevoel doet het dan ook koud aan.

Vanaf Koningsdag verlaat de wind de noordwesthoek en draait naar het zuiden tot zuidwesten. Het blijft ook dan licht wisselvallig, maar het wordt wel weer wat zachter. Op Koningsdag zijn waarden van 12 tot 15 graden mogelijk en de dagen daarna loopt het kwik waarschijnlijk verder op.

Geef een reactie