Vanmiddag af en toe regen

15-10-2022 BALK – Er zijn wolkenvelden en in het noorden valt een bui. Later vandaag trekt een gebied met buien vanuit het zuiden over het land. In de loop van de middag wordt het weer droog en vanuit het westen breekt de zon door. Het wordt 16 tot 18 graden. Morgen is het op veel plaatsen droog en schijnt vooral in de middag de zon. Het wordt 17-18 graden. Maandag wordt het met 19 tot lokaal 22 graden warmer, maar vooral in de middag komt het tot buien. Vanaf dinsdag is het vaak droog, maar het wordt wel weer minder warm.

Vanochtend op veel plaatsen bewolkt
Het is op veel plaatsen bewolkt en nevelig en vooral in het noorden komt het tot een enkele bui. Elders is het droog, maar later op de ochtend valt in het zuiden wat regen. De temperatuur loopt geleidelijk op en om 11:00 uur is het 13-14 graden.

Vanmiddag wat regen, later in het westen opklaringen
Het is bewolkt en er valt op veel plaatsen wat regen. Vanuit het zuidwesten wordt het weer droog en in de tweede helft van de middag breekt in het westen de zon door. Aan het eind van de middag breiden de opklaringen zich verder over het land uit. In het oosten en noordoosten blijft het bewolkt met een aantal buien. De zuidwestenwind is matig, aan zee nu en dan vrij krachtig en het wordt van noord naar zuid 16 tot 18 graden.

Vanavond en vannacht in de kustgebieden buien
Vanavond komt het vooral in de kustgebieden tot enkele buien. Landinwaarts is het droog met brede opklaringen. Vannacht zijn in het noorden en westen buien mogelijk. Elders is het droog. Bij een doorstaande wind daalt de temperatuur naar 10 tot 12 graden.

Morgen op veel plaatsen droog
De zondag begint lokaal met een bui, maar op veruit de meeste plaatsen is het droog. Er zijn wolkenvelden, maar zo nu en dan schijnt ook even de zon. De temperatuur loopt geleidelijk op en rond het middaguur is het een graad of 15.

In de middag zijn er perioden met zon, maar in het zuiden van het land neemt de bewolking toe. Het blijft overal droog. Er waait een matige, in het noorden eerst een (vrij) krachtige zuidwestenwind, maar later op de dag neemt de wind in kracht af. Het wordt maximaal 17-18 graden.

Zondagavond en in de nacht naar maandag is er vrij veel bewolking, maar er zijn ook opklaringen. Het is droog en bij weinig wind daalt de temperatuur naar 9 tot 12 graden.

Maandag landinwaarts een warme dag, maar niet droog
In de ochtend is er een afwisseling van wolkenvelden en zonneschijn. Lokaal valt een bui, maar op veruit de meeste plaatsen is het droog. In de middag is er een mix van wolken en enkele buien. Er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind en daarmee wordt zachte lucht aangevoerd. De temperatuur loopt op veel plaatsen op naar 19 of 20 graden. In het zuidoosten kan het 21, lokaal 22 graden worden.

Dinsdag af en toe zon
In de ochtend kan in het zuidoosten nog wat regen of een enkele bui vallen, maar de neerslag trekt snel weg en de rest van de dag is het op veruit de meeste plaatsen droog. Vooral in de middag breekt de zon goed door. De zuidwestenwind is meest matig en het wordt 17 tot 19 graden. Het is dan ook een prima dag voor buitenactiviteiten.

Daarna licht wisselvallig herfstweer
Woensdag is een droge dag met geregeld zonneschijn. Donderdag is er meer bewolking en later stijgt de kans op een bui. Vanaf vrijdag neemt de wisselvalligheid weer toe. De temperatuur wordt geleidelijk weer lager en aan het eind van de week is het van noord naar zuid 14 tot 16 graden.

Geef een reactie