Vandaag iets meer ruimte voor de zon

24-10-2023 JOURE – Vanochtend begint vrij koud met temperaturen rond of net boven het vriespunt. Het is overwegend bewolkt met slechts enkele opklaringen.

Vanmiddag verloopt overal droog en schijnt de zon wat vaker dan vandaag. Aan de temperatuur verandert weinig. Het wordt een graad of 3 in een groot deel van het land. De wind komt uit het noordoosten en is veelal zwak tot matig van kracht, 2-3 Bft.

Vanavond en nacht naar woensdag komen brede opklaringen voor. Het gaat, met uitzondering van de kustgebieden, overal licht vriezen en op uitgebreide schaal is mist mogelijk. Hierbij staat nauwelijks wind.

Morgen in de avond en nacht winterse neerslag
We beginnen de dag vrij koud met op uitgebreide schaal lichte vorst en lokaal wat mist. Er staat nauwelijks wind waardoor de eventuele mistbanken vrij lang kunnen blijven hangen. De maxima komen uit tussen 2 graden in het zuidoosten tot een graad of 4 in de kustgebieden. De bewolking heeft gedurende de hele dag grotendeels de overhand maar aanvankelijk is het overal droog.

In de avond volgt een neerslaggebied dat vanuit het noordwesten over het land trekt. Hierdoor gaat het op uitgebreide schaal eerst regenen. Verder landinwaarts kan wat winterse neerslag vallen. Hierbij is ook kans op ijzel en in Limburg kan (natte) sneeuw vallen. De verwachting hiervoor is echter nog vrij onzeker.

Donderdag tijdelijk iets zachter
In de ochtend is het in het zuidoosten nog wat neerslag mogelijk, maar al snel wordt het ook hier droog. Vanuit het westen breiden enkele opklaringen zich over het land uit en komt de zon af en toe tevoorschijn. Lokaal kan een enkele bui vallen, maar op veruit de meeste plaatsen blijft het droog. Het lijkt de ‘warmste’ dag van de week te worden met maxima die uitkomen tussen 4 en 6 graden. Hierbij waait een zwakke tot in de kustgebieden soms vrij krachtige wind uit noordelijke richtingen.

Vrij normaal januari weer
De dagen hierna laten voorlopig vrij normaal januariweer zien. De temperatuur stijgt overdag dagelijks naar 3 tot 5 graden en in de nachten liggen de minima veelal rond het vriespunt. Al met al zeer gebruikelijke waarden voor eind januari. Na het weekend komt de wind uit het noordwesten en dit gaat gepaard met enkele buien die over het land trekken. Vooral landinwaarts kunnen de buien ook een winters karakter hebben. Regelmatig is ook af en toe de zon even te zien en dan is het al snel lekker weer om bijvoorbeeld een wandeling door de natuur te maken.

Geef een reactie