Vandaag flink wat zonneschijn

05-04-2023 BALK – Vanochtend schijnt de zon weer volop. Vooral in het westen kan de dag grijs beginnen met nevel en mist, maar de grijzigheid verdwijnt snel. De eerste uren is het weer koud met op veel plaatsen lichte vorst. Ga je vroeg de deur uit, vergeet dan je handschoenen en sjaal niet. Autobezitters moeten rekening houden met autoruitenkrabben. Tussen 8:00 en 9:00 uur komt het kwik weer boven nul en rond het middaguur is het 7 tot 9 graden. De wind waait uit het oosten tot zuidoosten en is niet meer dan zwak.

Vanmiddag blijft de zon flink schijnen, maar er komen ook stapelwolken tot ontwikkeling en hier en daar is sluierbewolking zichtbaar. Het blijft overal droog en bij weinig wind, op de stranden weer vanaf zee, loopt de temperatuur op naar 10 graden in het noorden en naar 12 in het zuiden. Aan zee koelt het in de middag weer af tot onder 10 graden.

Vanavond schijnt eerst de zon flink en ook na zonsondergang is het vrij helder. De temperatuur daalt weer snel en aan het eind van de avond is het 1 tot 4 graden. In de nacht naar donderdag neemt de (hoge) bewolking vanuit het westen toe. Daardoor koelt het minder hard af. In het westen blijft het kwik 1-2 graden boven nul, landinwaarts vriest het licht en regionaal daalt het kwik naar -2 graden. De zwakke wind draait geleidelijk van oost naar zuid.

Morgen vanuit het westen regen
In het oosten en noordoosten schijnt in de ochtend nog de zon, maar vanuit het westen raakt het bewolkt en in de loop van de ochtend valt in Zeeland en Zuid-Holland wat regen. De wind waait zwak tot matig uit het zuiden tot zuidoosten.

In de middag is het overal bewolkt en trekt het regengebied verder oostwaarts over het land. In het noordoosten blijft het nog een groot deel van de dag droog, maar tegen of in de avond valt ook daar regen. De zuiden- tot zuidwestenwind is matig boven land, vrij krachtig aan zee en krachtig in het Waddengebied, windkracht 4 tot 6. De temperatuur loopt op naar ongeveer 11 graden.

Goede Vrijdag mix van zon, wolken en buien
Vrijdag krijgen we nog met enkele buien te maken, maar tussen de buien door schijnt ook de zon. In de middag neemt de buiigheid af en breekt vaker de zon door. Er staat over het algemeen weinig wind en het wordt wat zachter. De middagtemperatuur komt uit op 11 tot lokaal 13 graden.

Paasweekend meest droog en geregeld zon
Zaterdag zijn er perioden met zon. Lokaal is een bui niet helemaal uitgesloten, maar over het algemeen blijft het droog. Er waait een zwakke oosten- tot noordoostenwind en de temperatuur stijgt naar 12 tot 14 graden.

Tijdens de paasdagen is er een mix van zon en wolkenvelden. Er is kans op een bui, maar op veruit de meeste plaatsen blijft het droog. Het wordt 12 tot 15 graden en daarmee is het heerlijk weer om eieren te zoeken of om er lekker op uit te gaan.

Daarna toenemende kans op neerslag
Na Pasen neemt de kans op regen of buien geleidelijk weer toe. Toch zijn er ook dan droge momenten met zonneschijn. De temperatuur komt waarschijnlijk wat hoger uit met maxima halverwege volgende week van 14 tot 18 graden.

Geef een reactie