Vandaag flink koud, regionaal zonnig

19-11-2022 BALK – In het midden en noorden van het land is het droog wordt het een vrij zonnige dag. In het zuiden is het aanvankelijk bewolkt met lokaal een beetje regen. Later beperkt de regen zich tot het zuiden van Limburg en kan voorzichtig de zon doorbreken. De vorst breidt zich de eerste helft van de ochtend nog wat uit waardoor het ook in het midden en noordwesten tijdelijk kan vriezen. Door de combinatie van wind en vorst is het voor het gevoel erg koud; iets om rekening mee te houden als je bijvoorbeeld ’s ochtends aan het sportveld staat.

Vanmiddag wordt het droog met regionaal veel zon en in het zuiden nog enkele wolkenvelden. Het is koud voor de tijd van het jaar met 2 graden in het noordoosten tot 7 graden in Zeeland. Daarbij staat een matige oostenwind en voor het gevoel lijkt het alsof het vriest.

Vanavond is het overwegend helder en blijven we te maken houden met die koude oostenwind. Op de eerste plaatsen vriest het al en geleidelijk breidt de vorst uit over het hele land. In de nacht naar zondag vriest het 1 tot 5 graden. Mogelijk wordt het in het oosten plaatselijk nog wat kouder en dan is er sprake van matige vorst.

Morgen vanuit het westen neerslag
De bewolking neemt weer toe en vanuit het westen volgt enige tijd regen. In het noorden en oosten kan tijdelijk wat (smeltende) sneeuw vallen. Mogelijk wordt het in het noordoosten tijdelijk wit. De wind waait uit het zuiden tot zuidoosten en voert nog vrij koude lucht aan. De temperatuur loopt op naar 3 graden in het noordoosten en naar 7 in het zuidwesten.

Volgende week wisselvallig
Na het weekend krijgen we te maken met een wisselvallig weertype met dagelijks regen of buien. Er zijn ook droge perioden waarin de zon van tijd tot tijd schijnt. De temperatuur ligt veelal tussen 7 graden in het noorden en 9 in het zuiden en dat zijn hele normale temperaturen voor de laatste fase van november. Later in de week loopt de temperatuur waarschijnlijk weer wat op naar waarden rond 10 graden.

Geef een reactie