Vanaf vandaag werkzaamheden Sânsleatbrêge Terherne

29-08-2022 TERHERNE – Op maandag 29 augustus start in opdracht van de provincie Fryslân met werkzaamheden aan de Sânsleatbrêge in Terherne. De brug is toe aan een opknapbeurt, voor een veilig gebruik in de toekomst. Het werk is opgedeeld in verschillende fasen en afhankelijk van de fase, kan dit enige hinder opleveren. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in december 2022 afgerond.

De renovatie bestaat uit de verschillende werkzaamheden: het verstevigen van de stalen constructies (beweegbaar brugdek, hameistijlen en balansen), het vervangen van de beweegbare delen, het aanpassen van de elektronische installatie, het aanpassen van de weg rondom de brug en het herstellen van betonschades. Daarnaast krijgen hoofdrijbaan, het fietspad en het voetpad elk een eigen slagboom om zo de weg veiliger te maken.

Afhankelijk van de periode en de werkzaamheden, kunnen fietsers en voetgangers gebruik maken van de brug of een veerpont ter plekke. Voor het wegverkeer is een halve rijbaanafzetting van kracht of geldt er een omleiding via Akkrum-Heerenveen-Joure. Ook voor het vaarverkeer gelden er tijdens deze periode beperkingen. 

Geef een reactie