Vacature it Fryske Gea: districtshoofd

17-04-2023 BALK – Voel jij je thuis in het groen en neem je jouw mensen daar graag in mee? Onze vereniging zoekt een Districtshoofd die sociaal, doelmatig en ondernemend is en daarbij integrale afwegingen kan maken in een complex werkveld. Natuurlijk doe je dat samen met je eigen team en in afstemming met andere afdelingen.

It Fryske Gea is voor District Noard op zoek naar een Districtshoofd – 37 uur per week (1 fte)

District Noard staat bekend om laagveengebieden en het buitendijkse gebied met haar kwelders. Daarnaast zijn er meerdere eendenkooien en cultuurhistorische objecten te vinden zoals dobben, pingo’s en parken. De standplaats in Gytsjerk is gelegen in een gevarieerd gebied waar zand-, klei- en veengronden elkaar ontmoeten met moeras en kruidenrijke hooilanden als gevolg. Ook beheren we vanuit dit district het natuurgebied op Ameland -Oost, een zeer natuurlijk duin- en kweldersysteem. Het districtsteam bestaat uit circa 9 medewerkers.

Wat ga je doen?
– Je bent als leidinggevende van het districtsteam eindverantwoordelijk voor het beheer van de natuur en het landschap in jouw district. Je stelt daartoe jaarlijks werkplannen op waarbij rekening gehouden wordt met natuurbehoud en -ontwikkeling, behoud van draagvlak, relevante wet- en regelgeving en financiële middelen.
– Je geeft leiding en coaching aan de medewerkers binnen het district, eventueel via een opzichter of voorman. Dit doe je op een duidelijke wijze waarbij iedere medewerker rendeert en plezier beleeft aan zijn werk. Hiermee worden zowel de persoonlijke als ook de doelstellingen van It Fryske Gea bereikt.
– Je zorgt als leidinggevende voor teamontwikkeling, verbetering en vernieuwing van de bedrijfsvoering (o.a. zelf doen versus uitbesteden en natuur inclusieve pachtcontracten)
– Je bent betrokken bij de ontwikkeling van projecten. Hierbij draag je ook zorg voor het organiseren en bemensen van de projecten (zowel interne projecten als externe projecten, hierbij kun je denken aan gebiedsprocessen en herinrichtingsprojecten) en het prioriteren van de werkzaamheden.
– Je organiseert het toezicht binnen het district, rekening houdend met actuele wet- en regelgeving en de richtlijn van It Fryske Gea.
– Je draagt zorg voor de veiligheid van medewerkers conform wet- en regelgeving en intern beleid.
– Je bent verantwoordelijk voor faunabeheer en de uitgifte van gronden aan derden (i.s.m. de opzichter en weidevogel coördinator).
– Je genereert inkomsten uit beheer door bijvoorbeeld pacht en verkoop van hooi. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het beheersen van de districtskosten en probeer je, i.s.m. de fondsenwerver, zoveel mogelijk projecten extern te financieren.
– Je onderhoudt contacten met lokale overheden, organisaties en bewoners ter ondersteuning van het beheer van de terreinen. Daarbij draag je de visie, doelstellingen en belangen van It Fryske Gea uit en luister je hoe je het werk van It Fryske Gea kunt laten aansluiten bij wat er speelt in de samenleving.
– Je fungeert als spil tussen het district en het MT en de centrale afdelingen Natuurkwaliteit, Communicatie en Financiële Zaken. Hierbij zorg je voor informatie uitwisseling, kennisdeling en advisering om daarmee draakvlak en commitment te creëren.

Wie ben jij?
Jij bent een open en toegankelijk persoon met een sociale en geïnteresseerde werkhouding. Je bent in staat om op een heldere manier te communiceren, zowel mondeling als schriftelijk. Je beschikt over inlevingsvermogen en hebt oog voor verschillende belangen. Daarnaast kun je schakelen en je punt maken als het nodig is. Je bent stressbestendig en weet overzicht en rust te houden bij complexiteit en drukte. Je hebt leidinggevende ervaring en je wilt jezelf graag verder ontwikkelen op dit vlak. Je weet het beste uit mensen te halen en kunt in de groep maar ook boven de groep staan.

Wat vraagt it Fryske Gea
– Je hebt HBO werk- en denkniveau met een relevante opleiding in de richting van natuurbeheer of verkregen door aantoonbare werkervaring
– Je hebt kennis op het gebied van terreinbeheer en natuurontwikkeling
– Je hebt affiniteit met de agrarische sector, dit is een pré i.v.m. de veelvuldige samenwerking met pachters
– Je hebt basiskennis van de flora en fauna
– Je hebt aantoonbare ervaring op het gebied van projectmatig werken en leidinggeven
– Je bent bekend met relevante wet- en regelgeving
– In verband met het werkgebied is het passief beheersen van de Friese taal een pré

Daarnaast herken je jezelf in de volgende competenties en vaardigheden:

  • Coachend leiderschap
  • Beïnvloedende vaardigheden
  • Communicatieve vaardigheden
  • (Omgevings) sensitief
  • Resultaatgericht
  • Zelfstandigheid
  • Commercieel

Wat biedt it Fryske Gea jou?
Je komt te werken bij één van de grotere natuurorganisaties van Nederland met ongeveer 75 medewerkers. De medewerkers voelen zich verbonden met hun werk, er heerst een informele werksfeer en de lijnen tussen jou en je collega’s zijn kort. De functie is ingeschaald in functieschaal 7 met een doorloop van € 3.504,- tot maximaal € 4.790,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 37 uur per week. Inschaling gebeurt op basis van relevante werkervaring. De cao Bos en Natuur, ondernemingsdeel De Landschappen is van toepassing en kan worden ingekeken via www.vbne.nl. Mede door de opbouw van ADV uren heb je jaarlijks 44 verlofdagen te besteden (bij een fulltime dienstverband). It Fryske Gea biedt je de ruimte om thuis te werken. Als medewerker ontvang je een gratis lidmaatschap van de vereniging It Fryske Gea waardoor je het kwartaalblad thuis ontvangt en bijvoorbeeld gebruik kunt maken van excursies.

Het betreft eerst een arbeidsovereenkomst van een jaar, waarna bij tevredenheid van beide partijen de aanstelling wordt omgezet naar een vast dienstverband. Je standplaats is het districtskantoor te Gytsjerk en je werkt direct onder het Hoofd Beheer. Werken buiten reguliere werktijden is inherent aan deze functie en zal 100% in tijd worden vergoed.

Over It Fryske Gea
It Fryske Gea is de provinciale landschapsorganisatie in Fryslân en werkt dagelijks aan ontwikkeling, bescherming en beheer van natuur, landschap en cultuur historisch erfgoed. De vereniging beheert 69 gebieden met een totale oppervlakte van ongeveer 21.000 hectare verspreid over de provincie Fryslân. De vereniging telt ruim 30.000 leden en er werken zo’n 75 medewerkers en zo’n 350 vrijwilligers.

Procedure
Als je enthousiast bent over deze vacature, nodigen we je van harte uit om te solliciteren. Stuur je motivatie en cv uiterlijk 3 mei a.s. naar sollicitatie@itfryskegea.nl o.v.v. Districtshoofd Noard. Overweeg je om te solliciteren op deze functie, maar wil je toch nog iets meer weten, neem dan gerust contact op met Henk de Vries (directeur) via 0512-381448.

De eerste gespreksronde staat gepland op maandag 15 mei. De tweede gespreksronde staat gepland op dinsdag 23 mei. Het aanstellingsgesprek staat gepland op dinsdag 30 mei. Als onderdeel van de sollicitatieprocedure vragen wij in het kader van ons integriteitsbeleid, een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG).

Geef een reactie