Tropische woensdag

03-08-2022 BALK – Het is zomers tot tropisch warm met maxima van 27 tot 33 graden. Daarbij is het droog en schijnt de zon volop. Morgen is het ook nog warm, maar in de loop van de dag koelt het vanuit het westen geleidelijk af. In de avond is in de zuidoostelijke helft van het land kans op een regen- of onweersbui. Vanaf vrijdag is het vrij zonnig zomerweer met maxima van 20 tot 25 graden. Na het weekend loopt de temperatuur weer op naar zomerse tot lokaal tropische waarden.

Vanochtend: zonovergoten
De zon schijnt volop en het is overal droog. Eerst waait er een zwakke zuidwestenwind, maar de wind neemt geleidelijk toe naar matig. De temperatuur loopt razendsnel op en om 11:00 uur is het al 23 graden in het noorden en 26 in het zuiden.

Vanmiddag: zomers tot tropisch warm
Bij volop zonneschijn en een meest matige zuidwestenwind loopt de temperatuur verder op. Uiteindelijk wordt het 27 tot 29 graden in het noorden en westen en 30 tot 32 graden in het midden en oosten van het land. In het zuiden van het land wordt het 33 graden. De zonkracht is 6 tot 7 en dat is vrij hoog. Verbranding ligt dan ook op de loer en als je lang buiten bent, smeer je dan goed in.

Vanavond: heerlijk buitenweer
Het is een heerlijke avond om buiten te zijn. Halverwege de avond zakt de zon achter de horizon en op dat moment is het nog vrij warm met temperaturen van 22 tot lokaal 28 graden. Ook na zonsondergang blijft het helder en uiteindelijk wordt het niet veel kouder dan 16 tot 18 graden. Wel zijn dit prima temperaturen om de ramen open te zetten en om de koelere lucht in huis te halen.

Morgenochtend: opnieuw zonnig
Opnieuw schijnt de zon flink, maar er zijn ook hoge sluierwolken zichtbaar. Het is overal droog en het warmt weer snel op. Om 11:00 uur is het van west naar oost 23 tot 28 graden. De westenwind is aanvankelijk zwak, geleidelijk neemt de wind toe naar matig.

Morgenmiddag: zomers tot tropisch, later afkoelend
De zon schijnt nog altijd volop, maar in de loop van de middag verschijnen er met name in het oosten en zuidoosten enkele stapelwolken. Het blijft tot de avond overal droog en er waait een matige en in het Waddengebied af en toe vrij krachtige noordwestenwind. De temperatuur loopt snel op en de maxima liggen tussen 24 graden in het westen en 31, lokaal 32 graden in het oosten en zuidoosten.

Met het toenemen van de noordwestenwind zal de temperatuur in de loop van de middag dalen. Om 18:00 uur is het van west naar oost 20 tot 28 graden. In het zuidoosten is het dan nog 29 graden. Zeker in het westen kunnen de ramen en deuren weer vrij snel open.

Morgenavond: zuidoosten kans op onweer
Er is een mix van zon en wolkenvelden en vooral in het zuidoosten komt het tot een enkele regen- of onweersbui. Daarbij is veel regen mogelijk in korte tijd en kan het ook hagelen. Elders blijft het droog en vooral in het noorden en westen schijnt nog volop de zon. In de nacht naar vrijdag raakt het op meer plaatsen bewolkt en opnieuw maakt het zuidoosten de grootste kans op een regen- of onweersbui. De wind waait uit het noorden en neemt af naar zwak en de temperatuur daalt naar 13 tot 15 graden.

Vrijdag: in de ochtend buien, later zonneschijn
In de ochtend komen vooral over de zuidoostelijke helft van het land enkele buien voor, mogelijk met onweer. Ook in het westen en noordwesten kan wat lichte regen of een enkele bui voorkomen. In de middag trekken de buien naar het oosten weg en klaart het vanuit het westen flink op. De dag eindigt dan ook met volop zonneschijn.

De wind waait uit het noorden tot noordwesten en is meest matig en het wordt 21-22 graden in het noorden en westen en 23 of 24 graden in de rest van het land. In Limburg kan het lokaal 25 graden worden.

Zaterdag: flinke perioden met zon
De zon schijnt flink, maar met name in het noorden komt ook vrij veel bewolking voor. Uit dikkere bewolking is lokaal in het noorden een spatje regen niet helemaal uitgesloten. Elders blijft het droog. Er waait een zwakke tot matige noordenwind en het wordt 20-21 graden in het noorden, 22-23 graden in het midden en 24, lokaal 25 graden in het zuiden van het land. Daarmee is de temperatuur heel gebruikelijk voor de tijd van het jaar.

Zondag: weer wat warmer
De zon schijnt opnieuw flink, maar in het noorden en westen komen ook enkele wolkenvelden voor. Het blijft overal droog en er waait een zwakke tot matige noorden- tot noordoostenwind. De temperatuur is weer iets hoger en komt uit op 22 graden in het noorden en 26 in het zuiden.

Volgende week: oplopende temperaturen
Na het weekend schijnt de zon volop en wordt het weer warmer. De wind waait uit het oosten tot noordoosten en daarmee wordt warme lucht aangevoerd. De temperatuur loopt maandag op naar 24 tot 28 graden, de rest van de week is het veelal 26 tot 30 graden. Later in de week neemt de kans op een regen- of onweersbui toe.

Geef een reactie