Strandcross Lemmer

02-10-2022 LEMMER – De Strandcross Lemmer kan weer! Op zaterdag 8 oktober 2022 van 11.00 tot 16.30 strijden motorcrossers uit het hele land in vier categorieën om de hoogste winst. Voor kijkers een spektakel om te zien! Er wordt gestreden in vier categorieën om de hoogste winst.

De vier categorieën
• 85cc/125cc (85cc t/m 125cc tweetakt)
• 250cc (t/m 250cc tweetakt of viertakt)
• 500cc (t/m 500cc tweetakt of viertakt)  
• Hobby-klasse (vanaf 125cc twee of viertakt)

Wedstrijden
Maximum aantal deelnemers per categorie is 130. Ze rijden twee manches van 20 minuten over het ongeveer twee kilometer lange parcours. De beste 40 crossers uit de diverse klassen doen daarna mee aan een superfinale.

KNMV
De Strandcross Lemmer wordt gereden onder de vlag van de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV). Deelnemers aan Strandcross Lemmer hebben één van de volgende licenties; KNMV Basissportlicentie, KNMV Startlicentie, KNMV Offroadlicentie.

Keuze voor Lemmer
Initiatiefnemer is Johan Paques uit Balk. Hij organiseert de Strandcross Lemmer samen met de Beachclub Lemmer en Motor Club Noord Oost Polder. Deze strandcross heeft het voordeel dat een IJsselmeerstrand is, dus grenst aan zoet water. Dat betekent geen kans op beschadiging van de motoren door zout water. (Hart van Lemmer)

Geef een reactie