Storing DigiD blijft aanhouden

02-03-2023 BALK – Ongeveer 7 miljoen particulieren en 1,8 miljoen ondernemers ontvingen de afgelopen weken een brief om aangifte te doen over 2022. Toen het aangifte loket via DigiD open ging om 0.00 uur ging, duurde het slechts 59 seconden voordat de eerste aangifte binnen was volgens de belastingdienst. om 07.00 uur hadden 60.000 mensen hun aangifte al ingestuurd.

Door een overbelasting bij Logius lukt het niet iedereen om meteen aangifte inkomstenbelasting over 2022 te doen. Op sommige momenten wordt het maximum aan authenticaties bij DigiD bereikt. Daardoor kan het mogelijk zijn dat sommige burgers en ondernemers niet kunnen inloggen om aangifte te doen.

Het is niet zo dat er helemaal geen aangifte kan worden gedaan. Aan het einde van de middag heeft de Belastingdienst al ruim 300.000 aangiften ontvangen. Burgers en ondernemers die hinder ondervinden, informeert de belastingdienst via de website en de social media en ze vragen hun op een later tijdstip nogmaals te proberen om de aangifte te doen.

Het is niet bekend wanneer de storing bij de DigiD opgelost zal zijn. De verwachting is dat dit pas na het weekend zal worden opgelost.

Geef een reactie