Staking dreigt onder Jacobs Douwe Egberts personeel

08-02-2023 JOURE – Al sinds november zijn de vakbonden en het personeel aan het onderhandelen over een nieuwe CAO met de werkgever. De CAO had per 1 januari jongstleden in moeten gaan echter is er nog geen akkoord bereikt. Het personeel heeft nu een ultimatum ingesteld. Indien er geen akkoord is voor vrijdagmiddag 12.00 uur, gaat het personeel het werk neerleggen.

Volgens de vakbonden maakt het bedrijf genoeg winst om in de loon eis van de werknemers tegemoet te komen. Door de inflatie en toenemende kosten op het gebied van voedsel en energie kosten is een loonsverhoging belangrijker dan ooit. De vakbonden eisen honderd euro per maand extra en een loonsverhoging van 8%. JDE heeft echter 6% aangeboden en een éénmalige uitkering van €500,-

Het CNV is niet te spreken over het handelen van de koffiegigant in deze zaak. JDE zou buiten de vakbond om een verbeterd bod hebben neergelegd bij het personeel. Daarmee zou het bedrijf het CNV buitenspel hebben proberen te zetten. Het CNV is blij dat dit niet is gelukt. Wel hopen ze dat schakingen voorkomen kunnen worden en aan de eis tegemoet zal worden gekomen.

Geef een reactie