Renovatie Sânsleatbrêge Terherne, brug tijdelijk gesloten

17-11-2022 TERHERNE – De Sânsleatbrêge is al een tijdje toe aan een opknapbeurt. De brug ligt aan de noordzijde net buiten de bebouwde kom van Terherne. De Terhernsterdyk kruist hier de Nieuwe Zandsloot. Verschillende onderdelen van de brug voldoen niet meer aan de huidige regels. Daarom pakken we de brug aan. De brug wordt klaar gemaakt voor een veilig gebruik in de toekomst.

Vanaf maandag 29 augustus werkzaamheden Sânsleatbrêge Terherne
In opdracht van de provincie Fryslân is er gestart met werkzaamheden aan de Sânsleatbrêge in Terherne. Het werk is opgedeeld in verschillende fasen en afhankelijk van de fase, kan dit enige hinder opleveren. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in december 2022 afgerond.

De renovatie bestaat uit de verschillende werkzaamheden: het verstevigen van de stalen constructies (beweegbaar brugdek, hameistijlen en balansen), het vervangen van de beweegbare delen, het aanpassen van de elektronische installatie, het aanpassen van de weg rondom de brug en het herstellen van betonschades. Daarnaast krijgen hoofdrijbaan, het fietspad en het voetpad elk een eigen slagboom om zo de weg veiliger te maken.

Afhankelijk van de periode en de werkzaamheden, maken fietsers en voetgangers gebruik van de brug of een veerpont ter plekke. Voor het wegverkeer is een halve rijbaanafzetting van kracht of geldt er een omleiding via Akkrum-Heerenveen-Joure. Ook voor het vaarverkeer gelden er tijdens deze periode beperkingen.  

Openbaar vervoer: Doorgaande route lijn 95 via Terherne tot en met 16 december gestremd
Vervallen haltes: Joure, Koningin Wilhelminalaan; Joure, De Merk; Joure, Elias Annes Borgerstraat; Joure, Eeltsjebaes; Joure, Sloep; Joure, Tolhûswei; Joure, Douwe Egberts; Snikzwaag, Snikzwaag; Broek, Broek Noord; Akmarijp, Langedyk; Akmarijp, Akmarijp; Terkaple, Terkaple; Goingarijp, Goingarijp; Terkaple, Hoek Terkaple; Terkaple, Hearresyl; Terherne, Sâltpoel; Terherne, Gravinnewei; Terherne, Koailân; Terherne, Jachthaven; Akkrum, Slachtegat; Akkrum, Meskenwier

Advies
Pendel Terherne – Joure, vice versa op werkdagen (dienstregeling: zie bijlage) en Opstapper Terherne – Joure in de weekenden. De Opstapper dient gereserveerd te worden op 0800 280 280 3 Lijn 95 rijdt in deze periode vanaf Akkrum, Meskenwier via Akkrum en de A32/ A7 rechtstreek van- en naar Joure Busstation.

Geef een reactie