Regionaal mist, overdag geregeld zon

06-02-2023 BALK – We krijgen te maken met een ronduit droge en zonnige week en vooral in de ochtenduren kan het vaak vrij koud zijn. Vandaag is het in het zuiden en oosten regionaal eerst mistig. Vanmiddag komt overal de zon af en toe tevoorschijn bij 7 tot 8 graden. De dagen daarna maakt de zon overuren en krijgen we in de nachten te maken met lokaal matige vorst.

Vanochtend zuidoosten lokaal mist, elders zonnig
De ochtend begint vrij koud met in het zuidoosten op uitgebreide schaal lichte vorst. Elders ligt de temperatuur rond het vriespunt en aan zee enkele graden erboven. In het zuidoosten komt regionaal wat mist voor. In de loop van de ochtend lost de mist op en is er aardig wat ruimte voor de zon.

Vanmiddag flink zonnige perioden
Er zijn flink zonnige perioden. Vooral in het oosten komen ook enkele wolkenvelden voor maar op veruit de meeste plaatsen blijft het droog. De temperatuur loopt uiteindelijk op naar 7 graden in het oosten tot een graad of 8 in de kustprovincies. Doordat er weinig wind staat is het met een zonnetje op je bol heerlijk weer voor bijvoorbeeld een wandeling in de natuur.

Heldere en vrij koude nacht
Vanavond is het overal droog en trekken er vooral over het oosten nog enkele wolkenvelden over. Komende nacht staat er nauwelijks wind en komen brede opklaringen voor. Dit zorgt ervoor dat het flink gaat afkoelen. De minima komen uit rond -1 graden in het westen tot lokaal -4 graden in het oosten. In de loop van de nacht is regionaal nevel of mist mogelijk.

Morgen regionaal grijze start
De ochtend begint op sommige plekken in het land grijs door de aanwezigheid van wat nevel of mist. Hierbij is het vrij koud met op uitgebreide schaal lichte vorst. In de loop van de ochtend zal de grijsheid verdwijnen en plaatsmaken voor flink wat zon.

Vanmiddag is het ronduit zonnig in heel het land. De temperatuur stijgt uiteindelijk naar 5 of 6 graden en dat zijn vrij normale waarden voor begin februari. De wind is veelal zwak tot matig uit oostelijke richtingen.

Ook in de avond en in de nacht naar woensdag is het droog met brede opklaringen. Onder een heldere hemel koelt het flink af. Aan zee koelt het af naar -2 graden. In het binnenland is op uitgebreide schaal matige vorst mogelijk en lokaal zijn uitschieters naar -6 mogelijk. Ook is er opnieuw wat mist mogelijk.

Woensdag ronduit zonnig
Vergeleken met dinsdag verandert er aan het weerbeeld heel weinig. De zon maakt overuren en opnieuw staat er een zwakke tot matige wind uit het oosten. Ook de temperatuur is vrij constant met wederom een middagtemperatuur van een graad of 6 in een groot deel van het land.

Donderdag iets meer wolkenvelden
De dag begint opnieuw ronduit zonnig maar in de loop van de ochtend neemt vanuit het westen de bewolking toe. In de middag kan lokaal een spatje regen vallen, maar nat wordt het niet. Aan de temperatuur verandert weinig en ook de wind is opnieuw zwak tot matig van kracht.

Langzaam oplopende temperaturen
De wind draait naar het zuidwesten en dit betekent dat we te maken krijgen met iets zachtere lucht. De nachten verlopen minder koud met temperaturen rond of net boven het vriespunt. In het weekend zien we maxima van 8 of 9 graden bij een veelal matige zuidwestenwind. Neerslag zit voorlopig nog niet in de vooruitzichten en dat betekent dat je de paraplu vooralsnog nog gewoon lekker thuis kunt laten. Wel gaat de zon vaker schuil achter de wolken.

Geef een reactie