Regenton actie Provincie te groot succes

09-02-2023 BALK – Op 31 januari konden inwoners van Friesland een gratis regenton aanvragen bij de Provincie. Er werden 1500 regentonnen door de provincie beschikbaar gesteld. Inwoners die zich aangemeld hadden kregen per mail een code toegezonden. De code was nodig om de ton op te halen bij de daarvoor aangewezen ophaal locatie.

De actie van de Provincie was zo populair dat er meer dan 8000 aanmeldingen kwamen. Het ging mis toen bleek dat niet alleen de éérste 1500 aanmeldingen een code toegestuurd, maar dat alle aanmeldingen een code ontvingen. Meer dan 6500 mensen moesten deze week dan ook teleurgesteld worden toen ze de regenton wilden ophalen en bleek dat de ontvangen code niet werkte.

De Provincie geeft aan dat het nooit de bedoeling is geweest om verwarring te veroorzaken en mensen te moeten teleurstellen. Ook de Provincie was verrast door het grote aantal aanmeldingen. Ondanks de teleurstelling van vele mensen is de Provincie positief over dat het doel om zuiniger om te gaan met water wel onder de inwoners leeft. Voorlopig is er nog geen zicht op een herhaling van de actie. Daarvoor is er op dit moment nog geen beschikbaar budget.

Geef een reactie