Overwegend bewolkt en vrij veel wind

20-02-2023 BALK – De bewolking overheerst en lokaal kan een spatje motregen vallen. Op veel plaatsen blijft het echter droog en vanmiddag breekt lokaal de zon. Het wordt 10 of 11 graden en er staat een stevige zuidwestenwind. Morgen is het meest droog met veel wolken en een graad of 11. Vanaf woensdag is het een aantal dagen wisselvallig. De temperatuur komt dan ook wat lager uit. Vanaf zondag nemen de neerslagkansen af en schijnt de zon flink. In de nachten vriest het dan licht.

Vanochtend overwegend bewolkt, veel wind
Het is overwegend bewolkt, maar het blijft wel droog. Hier en daar is er een knipoog van de zon. De zuidwestenwind is weer duidelijk aanwezig en is matig tot vrij krachtig boven land, windkracht 4 tot 5. Aan zee, rondom het IJsselmeer en in het Waddengebied is de wind krachtig tot soms hard, windkracht 6 tot 7. De temperatuur ligt rond 8 graden.

Vanmiddag veel wolken, af en toe zon
In een groot deel van het land blijft het bewolkt, maar in de kustgebieden kan ook de zon af en toe schijnen. Uit dikkere bewolking is een spatje motregen mogelijk, maar over het algemeen blijft het droog. Bij een langzaam weer in kracht afnemende westen- tot zuidwestenwind loopt de temperatuur op naar 10 of 11 graden.

Vanavond en vannacht bewolkt
De bewolking overheerst en in het oosten en noordoosten kan wat lichte (mot)regen vallen. Elders blijft het droog. De zuidwestenwind is meest matig, in het Waddengebied vrij krachtig en het koelt nauwelijks af. De temperatuur daalt naar waarden tussen 6 en 8 graden.

Morgen zacht met vrij veel wolken
Opnieuw overheerst de bewolking en met name in het noorden kan uit dikkere bewolking een spatje (mot)regen vallen. In de rest van het land blijft het droog en in het westen kan de zon even doorbreken. Daarbij waait een zwakke tot matige westen- tot zuidwestenwind.

In de middag blijft het over het algemeen bewolkt en hier en daar valt een spatje (mot)regen. Op veruit de meeste plaatsen blijft het echter droog en er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind. De temperatuur is met 11-12 graden wederom aan de hoge kant voor de tijd van het jaar, want waarden van een graad of 7 zijn gebruikelijk.

In de avond blijft het veelal bewolkt, maar in de zuidelijke helft van het land klaart het even op. In de nacht naar woensdag neemt de bewolking weer toe. Er staat een zwakke zuiden- tot zuidoostenwind en het koelt af naar 3 graden in het zuiden en naar 6 in het noorden.

Woensdag zeer zacht en af en toe regen
De bewolking overheerst en vanuit het zuidwesten volgt later op de ochtend regen. In de middag trekt de regen noordoostwaarts over het land, maar in het noordoosten blijft het tot eind middag droog. Er waait een zwakke tot matige zuidenwind en het is opnieuw zacht. In het westen is het een graad of 10, verder landinwaarts stijgt het kwik naar 12 graden.

Donderdag enkele buien
De zon schijnt van tijd tot tijd, maar vanuit het westen trekken ook enkele buien over het land. In de loop van de dag neemt de buiigheid vanuit het westen weer af en schijnt vaker de zon. De wind draait van west naar noord en het wordt 9, lokaal 10 graden.

Daarna eerst buien, vanaf zondag droog
Vrijdag en zaterdag trekken buien over het land en deze buien kunnen lokaal winters zijn en gepaard gaan met hagel. Bij een intensieve bui is ook natte sneeuw mogelijk. Vooral zaterdag schijnt tussen de buien door ook geregeld de zon. De wind waait uit het zuidwesten, zaterdag uit het noorden tot noordwesten en is meest matig van kracht. De temperatuur loopt op naar 7 of 8 graden, maar tijdens intensieve buien is het wat kouder.

Vanaf zondag nemen de neerslagkansen sterk af. De wind draait naar het noordoosten en daarmee wordt droge, maar schrale lucht aangevoerd. De zon schijnt flink en de temperatuur komt in de middag uit op zo’n 6-7 graden. Tijdens de nachtelijke uren kan het licht vriezen.

Geef een reactie